«Hi ha homes amb els peus plans; d´altres tenen caspa. Jo tinc imaginació». Una frase per recordar d´un clàssic de les comèdies de Billy Wilder, La tentación vive arriba (1955), protagonitzada per Marilyn Monroe i Tom Ewell. Un film que ha passat a la història per la famosa escena del vol de la faldilla a la boca del metro de qui s´ha batejat com la rossa més seductora de la història.

La tentación vive arriba; El rey y yo, de Walter Lang (1956); El quinteto de la muerte, d´Alexander MacKendrick (1955) i Tú y yo, de Leo McCarey (1957). Considerats quatre dels millors títols de la dècada dels cinquanta, aquestes emblemàtiques pel·lícules seran les que commemoraran els seixanta anys del naixement de Cineclub Manresa els últims quatre diumenges de maig (del 8 al 29). Es van rodar la dècada en què l´entitat va néixer a la capital del Bages (el 1955, quan la ciutat encara no tenia ni semàfors) i formaran part del cicle «Comèdia 60 anys». Són quatre dels 14 títols que s´inclouen en la programació que l´entitat ha preparat de l´abril al juny.

Buscar pel·lícules que complissin seixanta anys, com Cineclub Manresa, i que es poguessin projectar al Teatre Conservatori en 35 mm (no és fàcil trobar-les ni en versió original), era un dels objectius de l´entitat per celebrar l´aniversari. I la tria ha estat aquesta. Els films es projectaran al maig, el mateix mes en què Cineclub té previst instal·lar, al vestíbul del teatre Conservatori, un dels projectors de 35mm que s´utilitzaven a la Sala Ciutat. Al teatre de la plaça Sant Domènec es va fer la primera projecció pública de cinema a Manresa, ara fa 120 anys.

El cicle de comèdia serà el contrapunt a una programació trimestral (vegeu graella inferior) on predominen els documentals -socials i de denúncia- i que s´obrirà amb Amy, d´Asif Kapadia, guanyador de l´Oscar 2016, que retrata la vida i el tràgic final d´una dona que desbordava talent i autodestrucció, Amy Winehouse. També amb Oscar arriba El hijo de Saúl.