"Els anys 80 Manel Camp va crear-hi una aula de jazz i música moderna, una iniciativa pionera ja que llavors no existien centres on formar-se en aquest sentit", ha destacat Ariadna Padró, responsable de coordinació de l'escola. Padró també ha remarcat el fet que "els fundadors de l'Esclat, Josep Padró i Onofre Boqué, introduïssin els anys 70 un nou mètode d'aprenentatge a la ciutat, la pedagogia activa basada en la metodologia de l'alemany Carl Orff".

L'exposició s'inaugurarà dimarts que ve, a l'Espai La Plana de l'Om i romandrà oberta fins al dia 24, de dimarts a diumenge, de 6 a 9; i dissabte i diumenge també, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2. "Hem volgut construir una exposició que fos sobretot un reconeixement als més de 180 docents que han passat per l'escola", ha afegit Cristina Zafra, docent i coordinadora del departament de Música Clàssica.

La mostra Esclat: 40 anys fent créixer música anirà acompanyada d'una sèrie d'actes que volen servir per acostar l'escola a la ciutat i que s'engloben dins la setmana cultural del centre. Així, la inauguració es farà dimarts al mateix auditori de la Plana de l'Om, amb el concert espectacle Hairspray, a càrrec d'alumnes de cant del centre. Després, també a l'auditori, actuaran el cor juvenil Nou Codi i la Jam d'exprofessors i exalumnes professionals com Lluís Ribalta, Toni Gallardo, Ramón Escalé i Patrícia Herrero, entre altres.

En la línia d'acostar el treball que es fa al centre als manresans, aquest dissabte, a la plaça de Catalunya, hi ha previst un concert dels combos Da Capo i Kku. I, per Sant Jordi, l'escola traurà un piano al carrer, a la plaça de Sant Domènec, per tal que tot aquell que ho vulgui, no només alumnes, pugui tocar-hi unes notes. La setmana cultural inclou, a més, diversos concerts a l'auditori de la Plana de l'Om, com el de professors, divendres 22 a 2/4 de 9 del vespre, i el musical L'Ornitorinc i la caça del petó, amb la narració de Joan Cirera, la música de Pep Torras i la participació dels alumnes de 3r i 4t de Sensibilització i Aprenentatge Infantil, diumenge 24 d'abril a les 12 del migdia.

David Martell, coordinador de Música Moderna, ha posat també sobre la taula, en la presentació dels actes: "els diversos projectes socials que el centre du a terme amb escoles i instituts de Manresa perquè nois i noies aprenguin a interactuar a través de la música o facin de la música una de les seves activitats". Així com les iniciatives de música per a nadons i la participació en actes de ciutat.