1. Yayo Kawamura - Quin munt de coses!

Tapes i paper dur perquè els petits puguin remenar per les pàgines d´aquest llibre que s´ofereix com una enciclopèdia visual ideal perquè els nens i les nenes a partir de 3 anys puguin adquirir vocabulari. Després de Quin munt d´animals! i de Quin munt de vehicles!, il·lustrador japonès Yayo Kawamura proposa que els infants vegin objectes de la seva realitat quotidiana i aprenguin a identificar-los amb el seu nom corresponent.

2. Paul Beavis - El monstre de la Sra. Mo

L´autor londinenc Paul Beavis, que resideix actualment a Wellington, capital de Nova Zelanda, s´estrena amb aquest llibre que protagonitza el matrimoni format pel senyor i la senyora Mo. Un dia, algú truca a la porta principal. Ell no ho sent perquè està treballant al jardí, i la senyora Mo s´encarrega d´anar a obrir. Però, quan ho fa, apareix algú que no es pot imaginar.

3. E. Munsó / I. Sánchez - Agatha Christie

La sèrie d´àlbums il·lustrats Petita i Gran, d´Alba Editorial, que dóna a conèixer la vida i l´obra de dones amb una projecció pública rellevant, presenta la figura de la novel·lista Agatha Christie. Elisa Munsó i Maria Isabel Sánchez Vegara signen un volum, que es pot trobar tant en català com en castellà, on s´explica que Christie és l´escriptora anglesa més llegida de tots els temps i un referent indiscutible de la novel·la negra.

4. M. Serra / C. Losantos - La llegenda de Sant Jordi

Sempre que s´apropa la festa de Sant Jordi apareixen contes que n´expliquen la llegenda. En aquesta ocasió, l´escriptor Màrius Serra i la il·lustradora Cristina Losantos mantenen la tradició però amb una singularitat que fa que aquest llibre sigui poc habitual: la narració és amb rimes. Un al·licient afegit per als petits lectors als quals s´adreça aquesta proposta.

5. Francesc Puigpelat - La nena que es va convertir en mòbil

El destí de la Mukele sembla conduir el ramat per la sabana i obeir sempre les paraules del bruixot Amwilu. La noia viu als peus del Kilimanjaro, a l´Àfrica, en un poble tan petit que no té ni nom. La gent escolta l´Amwilu més per tradició que per convicció, però ell té poder, i és un home dolent. La Mukele ha de lluitar per desfer-se del malefici que el bruixot li llença.

6. Judy Cantor / David Navas - El pequeño circo de Asno y Camello

El Gran Circ tanca de forma inesperada i tots els que hi treballaven es queden sense feina, entre ells, Asno y Camello. Malgrat la incertesa, aconseguiran que aquest període esdevingui una gran aventura i que n´extreguin un bon aprenentatge. Àlbum il·lustrat que mostra als petits lectors el valor de fer camí a la vida sent un mateix qui pren les decisions.

7. David Walliams - El noi del vestit

Tot un èxit a la Gran Bretanya. La increïble història de... El noi del vestit està protagonitzat per un noi, en Dennis, que té una aparença ben normal. Però, en realitat, atresora dues qualitats, dos talents, que el converteixen en un fora de sèrie. D´una banda, és un crac del futbol, un prodigi que liderarà la classificació de l´equip de la seva escola a la final del campionat. L´altra, però, és un secret que el lector ha de descobrir en la lectura del llibre.

8. Tea Stilton - Més que amigues... germanes!

Una nova aventura de Ratford, que és el destí cap on es dirigeixen les cinc rosegadores per començar el seu primer any a la universitat. La Colette, la Pamela, la Nickky, la Violet i la Paulina es plantegen aquesta nova etapa de la seva vida com una molt bona oportunitat per fer amistats noves i per viure una aventura extraordinària abans de ser les Tea Sisters.

9. R. Santiago / E. Lorenzo - L´aventura dels Vallbona al Far West

Els autors de la saga d´Els futbolíssims, Roberto Santiago i l´il·lustrador Enrique Lorenzo, inicien ara la sèrie d´Els forasters del temps, amb un primer llibre en què la caòtica família Vallbona viu una esbojarrada aventura al vell Oest. Els pares i els fills eren al pàrquing després de comprar unes bicis quan, de sobte, cau un llamp i tots van a parar a Black Rock.

10. Cassie Beasley - Circus Mirandus

L´avi del petit Micah s´està morint, però té una carta guardada a la màniga: el Circus Mirandus, que sempre havia fet creure al seu nét que és tan sols imaginari, existeix de veritat. L´home explica al nen que allà hi ha un mag que li deu un miracle, i el Micah decideix anar-hi, juntament amb la seva amiga Jenny, per demanar-li que salvi el seu avi. El llibre ha tingut una gran recepció crítica i de públic als Estats Units.

11. John Newman - Mimi

La mare de la Mimi ja no hi és perquè fa un centenar i mig de dies que va morir en un accident quan anava en bicicleta. El pare no té esma per a res i només es passa el dia al sofà. La seva germana Sally es vesteix de gòtica, i el Connor fa molt soroll amb la bateria i no deixa dormir els veïns. L´ambient a la casa és molt depriment, però la Mimi no vol donar el seu braç a tòrcer i no permetrà que el desànim enfonsi la seva família en la tristor.

12. Lagarda-Mata / Capacés - Misteris de Catalunya per passar por

L´escriptora Sylvia Lagarda-Mata i l´il·lustrador Guillemo Capacés apropen el públic infantil i juvenil a 29 fets misteriosos i reals que tenen Catalunya per escenari. Històries verídiques -o gairebé, com afirma l´autora- que tracten sobre ovnis i bruixes, rituals màgics, vampirs i desaparicions misterioses. Tots successos enigmàtics i sense cap explicació clara.

13. M. Rodríguez / E. García - Alma y la isla

El Premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil va correspondre a Mónica Rodríguez i la il·lustradora Ester García per la història de l´Alma i l´Otto. Ella ha vingut del mar i ell és un nen que se sent desplaçat a casa seva perquè li ha hagut de deixar la seva habitació a la noia, a qui tota la família dedica molta atenció. La presència d´un amulet farà que l´Otto entengui millor l´origen de l´Almaz Sebhat, que és el nom real de la nena vinguda del mar.

14. Sempé - Marcel·lí

Una història sobre l´amistat a càrrec de dos nens amb una característica ben peculiar. D´una banda, el Marcel·lí, un infant ben normal que es posa vermell sense que hi hagi cap motiu aparent per fer-ho. De l´altra, l´Arnau, que també pateix una molèstia d´allò més estranya: esternuda sense solta ni volta. Ambdós es coneixen i es fan amics inseparables, però arriba un dia que cap dels dos hauria volgut viure: la família de l´Arnau es trasllada.

Llorenç Capdevila - L´herència del vell pirata

El manresà Llorenç Capdevila va guanyar el prestigiós Premi Gran Angular de literatura juvenil amb una història sobre el dol que pateix un adolescent quan perd algú proper per primer cop a la vida. En aquesta història, l´avi del Met mor. Poc després del funeral, troba un sobre al seu nom que li obre la porta a la descoberta d´uns fets del passat de l´avi que no sabia.