El Campus Gospel Rajadell farà enguany "un pas endavant" en la que ja serà la seva onzena edició, que se celebrarà de l'1 al 3 de juliol. Ramon Escalé, impulsor de la iniciativa amb els seus companys de l'Esclat Gospel Singers, ha explicat que, més enllà de tallers i concerts, sempre s'ha potenciat la relació entre persones a través de la música, però es vol reforçar aquest objectiu. "Volem fer èmfasi en el que ens aporta la convivència, i aprofitant que hi participarà un cor d'Àfrica, hem convidat artistes dels Estats Units i d'Anglaterra, per apropar diferents cultures".

En aquest nou enfocament, hi té un paper cabdal el Safari Childre'ns Choir, un cor d'una trentena de nens i nenes ugandesos que estudien a l'escola New Life, un projecte de la Fundació Nzuri Daima a Entebbe. Escalé va anar l'estiu passat a Uganda per ajudar-los a gravar un disc i hi ha tornat el febrer passat, ja de cara a preparar la seva participació a l'esdeveniment bagenc. "Es tracta d'una escola-orfenat en què la música està molt present dins de l'educació", explica el músic manresà.

De cara a potenciar la interacció, els nens i nenes del cor africà seran acollits a casa dels integrants del cor Esclat Gospel Singers Júnior, que són una quarantena. I és previst que el diumenge 3 de juliol facin una actuació plegats. El poble de Rajadell també s'ha implicat en el que es vol que sigui una festa musical amb barreja de cultures. Per exemple, els bastoners participaran en una cercavila en la qual també hi haurà folklore africà. "Busquem despertar la curiositat per altres cultures, des del respecte", destaca Escalé.

El cartell d'artistes ha tornat a fer enguany un salt qualitatiu, amb l'esforç de l'Ajuntament de Rajadell i de l'Esclat Gospel Singers, i així també hi seran Trey McLaughlin (EUA) i Lurine Cato (Anglaterra). Escalé apunta que "des que se sap que ve McLaughlin ja ens demanen quan obrim inscripcions, perquè la gent té por de quedar-ne fora". Les inscripcions, que estan limitades a cent persones, s'obriran el 12 de maig.