Després d'un any i mig, Gossos torna als escenaris en gran format: el primer concert complert i en solitari es farà el dia 4 de juny al Parc del Secà, un espai que el Consorci del Bages per a la gestió de residus ha habilitat i senyalitzat perquè la ciutadania pugui gaudir de 3 itineraris diferents. Durant tot el dia hi haurà un munt d'activitats, totes gratuïtes. I el colofó final serà el concert de Gossos, a l'aire lliure, i en un entorn impressionant. La banda manresana presentarà en directe un tema del que serà el proper disc, es tracta de la cançó "La Llum que portes dins", que vesteix tota la campanya de "Manresa, et porto al cor". El concert començarà a 2/4 de 10 del vespre i serà gratuït.

Hi haurà una zona d'aparcament habilitada al carrer Pau Miralda, al polígon de Bufalvent de Manresa, i als entorns. El concert tindrà lloc en un camp enmig del Parc del Secà, amb vistes del Parc ambiental i Montserrat de fons. S'ha reservat un espai de més de 1.000 metres quadrats per al públic del concert, i s'aprofitaran les feixes existents que conformen un amfiteatre per garantir màxima visibilitat de l'escenari des de qualsevol punt.

Natxo Tarrés i Oriol Farré, de Gossos, han visitat aquest migdia el Parc del Secà i han explicat que "aquest concert és especial: tornem a un escenari de gran format després d'un any i mig, i ho fem en un horari per a tots els públics" i han afegit que "recuperar paisatges, recuperar un espai ancestral com aquest i vincular-ho amb la música no passa gaire sovint". Tarrés convida la gent a participar dels actes del 4 de juny dient-los "vine a descobrir un tros de casa teva" i ha volgut destacar les vistes, l'espai i el fet que t'adones com es gestionen els residus: "prens consciència d'allò que fas i de tot allò que ets capaç de fer".

El 4 de juny, tot un dia d'activitats gratuïtes

El concert de Gossos serà la cirereta del pastís de tot un dia ple d'activitats familiars que volen convertir l'estrena del Parc del Secà en una gran festa ciutadana. Al matí es faran dues caminades, de 5 i 13 quilòmetres pels entorns del Parc ambiental que oferiran, de forma excepcional, la possibilitat de passar per dins part de les instal·lacions del Consorci. La caminada llarga començarà a les 8 del matí, i la curta a les 9. Durant el recorregut hi haurà esmorzar gratuït i un punt d'avituallament. En el recorregut llarg es recorrerà el Parc del Secà, part de les instal·lacions del Parc Ambiental, Pont de les Arnaules, pont del Pont de Vilomara i retorn cap a la planta de compostatge i Parc del Secà. El recorregut curt, també circular, passa pel Parc del Secà i les instal·lacions del Parc ambiental.

A la tarda, a partir de les 6, hi haurà activitats familiars, com jocs reciclats i tallers de manualitats, conta-contes a les barraques de vinya, visita teatralitzada al Parc del Secà, tast d'oli, demostració de vol de falcons, etc. Cap a les 9 del vespre començarà un espectacle que donarà pas al concert de Gossos, que coincidirà amb la posta de sol.

A la zona de les activitats (l'espai que queda sota de la zona habilitada com a pàrquing) hi haurà servei de menjar en foodtrucks i barra de venda de begudes.

El Parc del Secà

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha adequat i senyalitzat 3 rutes que a partir d'aquell dia quedaran obertes a la ciutadania: el camí de les oliveres, el camí de la timoneda i el camí dels ametllers. Cada un té aproximadament 1 quilòmetre de recorregut lineal i estan interconnectats per tal que, a l'hora de retornar cap al punt d'inici, es pugui fer un itinerari diferent. El punt d'accés de referència és a la zona d'aparcament del carrer Pau Miralda, al polígon de Bufalvent. Durant els recorreguts es pot veure el paisatge de l'entorn des d'una situació elevada, tenir vistes de les instal·lacions del Parc ambiental de Bufalvent, i caminar entre conreus de secà (com vinya, oliveres o ametllers), barraques de vinya, canals de pedra per recollir les aigües, tines d'aigua, o veure restes geològiques. Els diferents punts d'interès s'estan senyalitzant.