Es diu Carme Garrido Martínez, té 57 anys, viu a Sallent i és mestra. Ella és la guanyadora del Concurs de Relats de Sant Jordi 2016 gràcies al text titulat 'Sóc un drac cansat' i en el qual l'autora proposa en forma de monòleg "la relació ancestral entre sant Jordi i el drac".

Promogut per Regió7 amb la col·laboració d'Angle Editorial i la llibreria Parcir, la convocatòria literària va reunir enguany 17 obres, que havien de tenir una llargada d'entre 1.000 i 1.500 caràcters i traslladar la llegenda de sant Jordi a algun punt de la Catalunya Central. El jurat, format pels escriptors i professors Jordi Estrada i Llorenç Capdevila, i Susana Paz i Pau Brunet, en representació de Regió7, va triar com a guanyadora l'obra 'Sóc un drac cansat'.

Garrido, que actualment fa classes de segon de primària a l'escola Riu d'Or de Santpedor, explica que li agrada molt escriure, sobretot a mà -i utilitzant llapis-, però que no té per costum participar en certàmens. De fet, enguany era la primera vegada que prenia part al Concurs de Relats de Sant Jordi de Regió7. "Vaig veure la notícia del concurs a la pàgina web del diari; s'apropava Sant Jordi i a l'escola ja preparàvem activitats amb els nens i nenes per celebrar-ho. Em va agradar la idea i m'hi vaig posar", relata. "Sóc dels qui escriuen a raig i després poleix. Vas escrivint i la història va sortint. I a la vegada, el fet d'escriure et genera noves idees", afegeix.

El resultat és un relat breu que "té una estructura de conte, amb introducció, desenvolupament i final, però que més aviat és un monòleg. El drac ens explica la seva relació ancestral amb sant Jordi, que suposadament cada any el mata, però que tots sabem que no és veritat. L'any següent torna".

El premi per a la guanyadora del concurs és una subscripció de tres mesos a Regió7, un lot de llibres d'Angle Editorial i un val per comprar a la llibreria Parcir.

Els dos accèssits

A part del primer premi, el certamen també ha atorgat en aquesta edició dos accèssits. El primer ha estat per a José A. Tortosa Navarro, de Manresa, autor del relat 'Sant Jordi'. El segon l'ha guanyat Ignacia Nacenta Ezquerra, de Sant Fruitós de Bages, amb una peça sense títol. Cada un d'ells rebrà un val de la llibreria Parcir.