«El Rei Borni», de Marc Crehuet, s'ha endut el premi al millor llargmetratge en la novena edició del Festival Internacional de Cinema en Català, reconegut amb guardó i 3.000 euros.

La pel·lícula, que el passat maig va ser estrenada als cinemes Bages Centre de Manresa, compta amb la participació de l'actor manresà Miki Esparbé. Basada en l'obra de teatre del mateix nom, arrenca amb la trobada entre un antiavalots i el manifestant a qui va rebentar l'ull.

D'altra banda, 'Mater Salvatoris', de Marc Barceló, s'ha endut el premi al millor curtmetratge, guardonat amb 2.000 euros. El premi del públic ha estat per 'Ebre, del bressol a la batalla', de Román Parrado, que va inaugurar el festival, i que rebrà 500 euros. Els guanyadors s'han donat a conèixer en la gala de cloenda del festival, conduïda per la Companyia Impro Barcelona, a Roda de Berà.

El jurat de la Competició Oficial estava format pels cineastes Kike Maíllo, Carles Bosch i Lluís Danés, les actrius Montserrat Carulla, Maria Molins, Júlia Creus i Joan Reig.