La Polifònica de Puig-reig no ha abandonat la seva activitat després d'haver perdut, el mes de febrer passat, el seu director, Ramon Noguera. Els membres de la reconeguda formació coral, però, volen recordar la seva figura com millor ho saben fer: cantant. És per això que els propers mesos s'han previst dos concerts especials per retre un merescut homenatge a qui ha estat l'alma mater de la Polifònica i una de les personalitats més destacades del panorama coral català de les darreres dècades.

La primera cita serà el dimarts 12 de juliol al pavelló d'esports de Puig-reig en el marc d'un concert excepcional amb la interpretació de la 9a simfonia de L.V. Beethoven que anirà a càrrec, com no podia ser d'una altra manera, de la Polifònica de Puig-reig amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) sota la direcció de Pablo González. Aquest concert forma part de la petita gira que les dues formacions duran a terme per Catalunya ?dins de la trobada que la jove orquestra fa cada estiu? i faran parada a l'Auditori de Girona, el Palau de la Música Catalana i el teatre Atlàntida de Vic, els dies 9, 10 i 11 de juliol. La darrera actuació serà a Puig-reig, poble de Ramon Noguera, i servirà per recordar el paper destacat que ha tingut en la història del món coral a casa nostra i, sobretot, el seu paper determinant per situar la Polifònica al mapa.

El concert s'iniciarà a les 9 del vespre i les entrades anticipades ja es poden comprar a través de la web www.tincticket.com i a Esports Pujol de Puig-reig, al preu de 12 euros si s'adquireixen anticipadament. El dia del concert les entrades en valdran 15.

La segona cita serà el 30 d'octubre. La Polifònica de Puig-reig, juntament amb la cobla La Principal de la Bisbal, oferirà un concert per destacar el vessant sardanístic del director i també, a la vegada, per celebrar el 60è aniversari de la Colla Joventut Sardanista, entitat d'on va néixer l'actual coral.

Aplec coral, el diumenge

Per la seva banda, la demarcació Bages-Berguedà de la Federació d'Entitats Corals de Catalunya (FCEC) celebrarà aquest diumenge un aplec també en homenatge a Ramon Noguera. La jornada tindrà lloc a Sant Salvador de Guardiola al llarg de tot el matí. Les activitats s'iniciaran amb una missa cantada. A continuació tindrà lloc el dinar de germanor amb els cantaires participants i a la tarda es farà l'acte central en què les diverses corals interpretaran peces en solitari i els tradicionals cants comuns que posaran punt final a la celebració. Entre altres peces, s'ha escollit la sardana La Jove, amb música de Josep Saderra i la lletra i l'arranjament de Noguera.

La cap de la demarcació, Carme Quintana, ha recordat que aquest aplec se celebra cada cinc anys i ha matisat, però, que enguany serà especial, "perquè serà el nostre particular homenatge a Ramon Noguera, una persona molt estimada en el món del cant coral a casa nostra i que va ser un dels puntals de la nostra demarcació, i a qui hem d'agrair la seva dedicació". Es preveu que al certamen hi participin més d'una desena de les 22 corals que formen part de la FCEC de les comarques del Bages i el Berguedà. Quintana ha recordat que enguany, a més, tots els concerts de la Roda Coral de la demarcació també han tingut un especial record per Noguera.