Més de trenta anys després, Jordi Parramon va tornar a la casa natal de Manlleu on havia passat la infància perquè l'havia de buidar abans de cedir-la al propietari. Per sorpresa seva, va descobrir que la pàtina del temps havia conservat no tan sols les parets i les cortines sinó també estris de la mare, les joguines del nen que va ser, els pots, els llibres i un munt de rodets del pare, "que tenia molta afició per la fotografia, tot i que ho va deixar quan es va casar". El protagonista de la història va retratar la solitud de l'habitatge i avui dissabte i demà diumenge ensenyarà el resultat en la instal·lació que ha creat per a la capella de l'església de Cabrianes. El seu és un dels quinze treballs que s'exposen en la mostra de fotografia Clic, que compleix set anys d'existència a la localitat bagenca.

El Clic torna puntual a la seva cita mantenint les característiques que l'han convertit en un esdeveniment de referència a la Catalunya Central: l'exhibició amb accés gratuït de conjunts fotogràfics d'estils i temàtiques diverses, en espais no convencionals i amb una organització altruista. Enguany, es repeteix la combinació d'amateurs i professionals, d'estudiants i de veterans, i un nom que destaca poderosament, el fotoperiodista Paco Elvira, que va morir fa tres anys en un malaurat accident.

Un autor amb estrella

Jordi Parramon es va formar com a fotògraf després de viure una experiència singular: només tenia 28 anys quan el restaurant que havia obert a Vic, feia només vuit mesos, va rebre una estrella Michelin. Una fita que li va proporcionar notorietat, però al cap de vuit anys "vaig veure que allò no m'omplia i que volia dedicar el temps a fer altres coses", i va renunciar als fogons -malgrat que continua fent d'assessor gastronòmic- per dedicar-se a l'art de la captura del temps i la llum.

La trajectòria de Paco Elvira és radicalment diferent però igualment remarcable. La filla del reconegut fotoperiodista ha cedit al Clic vuit imatges de diferents viatges que va realitzar el seu pare, treballs de gran valor documental que testimonien el valor d'Elvira com un dels grans exponents del seu gènere en les últimes dècades.

A més dels dos conjunts que s'expliquen en les entrevistes de la pàgina següent, el Clic mostrarà també el recull Dones del món de Marta Vilanova i Àngel Amargant; la força expressiva dels rostres dels participants en la Patum que desprenen les imatges de Jordi Cohen; el treball sobre l'autisme d'Abel Vilches; la mirada personal dels alumnes de l'escola AFTDAO de Berga al tema Tu corazón en un cofre; i l'enfocament introspectiu al concepte de l'autoretrat d'Isabel Casellas, entre d'altres. El visitant, a més, serà rebut a Cabrianes amb les fotografies dels alumnes de l'escola Els Pins, que pengen dels fanals del poble.