El cantautor nord-americà amb vincles cardonins Paul Fuster trenca el seu silenci després de quatre anys amb 'Go Between', un disc de rock alternatiu íntim i sense filtres que neix de "la necessitat vital d'estar en connexió amb el que faig". L'artista ha trigat a gravar un nou àlbum perquè sentia, explica, que "no tenia res a dir" fins ara, i per a ell és imprescindible que la música expressi un missatge d'una forma "honesta i directa".

A 'Go Between' (Chesapick), que revela el seu costat més càlid i salvatge, hi sonen els acords de les guitarres que Fuster mateix construeix a partir de fusta, alumini, acer, xapes de cotxe o rentadores, unes modificacions que manifesten d'una forma física "un so que tinc al cap a partir de la intuïció". L'artista resident a Cardona va néixer a Minnesota i als deu anys es va mudar a la "crua" Manhattan dels inicis dels 80 a causa de la feina del seu pare, el reconegut cardiòleg Valentí Fuster. "Per a mi, és una inspiració, camina amb la seva veritat i amb el cor a la mà, i viure envoltat de persones així és el que més m'ha ajudat a seguir endavant", assevera Fuster.

El cantant i guitarrista va començar a compondre al piano les seves primeres cançons des de "molt jove" i als 12 anys va aprendre a tocar la bateria, un instrument que domina gràcies a la seva experiència com a percussionista a Nova York. Amb influències musicals de Bob Dylan i Neil Young, el cantautor aposta per una música sense artificis des que, segons explica, va escoltar el grup afroamericà Jerry González & The Fort Apache Band a Nova York, la cruesa del qual li va despertar un instint que li ha marcat la carrera.

Fuster ha compartit escenari amb artistes com la cantautora Ani Difranco, amb qui va debutar a Nova York, i actualment té un projecte entre mans denominat Big OK amb la violinista Sara Fontán i el membre del grup Za! Eduard Pou. A més, l'artista ha convertit tres autobusos en les seves cases ambulants, amb els quals va recórrer Colorado, Michigan, Califòrnia, Florida i Oregon, però es va cansar de viure al carrer i es va mudar a un taller prou gran perquè hi cabés l'autobús.

Amant de l'autogestió i del contacte humà, Fuster va presentar, el 2012, la gira del seu únic àlbum en català, 'Repti', enfilat en una bicicleta construïda per ell mateix, en la qual va recórrer 59 pobles de Catalunya durant dos mesos. D'altra banda, Fuster va oferir diversos concerts en cases particulars de Barcelona durant aquell mateix any, i confessa que prefereix espectacles més íntims perquè considera que "són molt més intensos i humans que els esdeveniments massius". El cantant presentarà 'Go Between' el 6 de juliol al Centro de Creación Contemporánea Matadero de Madrid.