L'estiu és època per a la lectura assossegada, per rescatar aquest llibre, ja sigui un súper vendes o una joia literària, que no s'ha pogut llegir per falta de temps i que ara sota el silenci i a l'ombra d'un arbre, a la platja o en la piscina és la millor companyia.

1.- El llibre dels Baltimore (La Campana), de Joël Dicker : El jove autor del fenomen editorial La veritat sobre el cas Harry Querbert, que va copar la llista dels llibres més venuts, en 2012, torna a reprendre al protagonista d'aquella història, Marcus Goldman, per traçar ara un relat sobre l'adolescència, l'amor i l'amistat.

2.- Tu no eres como las otras madres (Perifèrica & Errata naturae), d'Angelika Schrobsdorff: Un llibre que va per la cinquena edició i tot un fenomen en l'última Fira del Llibre de Madrid i en tota Europa. Un joc literari que reconstrueix la vida real i inconformista de la mare de l'autora, nascuda en una família burgesa mongeta de Berlín, una dona singular a la qual l'arribada del nazisme i l'exili la posarà també en un altre present.

3.- Las cinco esquinas (Alfaguara), de Mario Vargas Llosa: La volta del premi Nobel a la novel·la, una barreja de "thriller" i retrat social i polític dels últims dies de Fujimori, on l'escriptor peruà critica el mal periodisme, "el groc i xafarder", i on el sexe serveix de vàlvula d'escapament.

4.- Manual per a dones de fer feines, (L´Altra Editorial), de Lucia Berlin: Aquest llibre ha estat qualificat de revolució literària perquè treu de l'oblit a l'escriptora nord-americana i figura de culte que va morir en 2004, de la qual reuneix 43 relats amb el material de la seva vida.

5.- Instrumental (Blackie Books), de James Rhodes: Considerat per crítics i lectors com un dels llibres de l'any a l´Estat, "Instrumental" recull el valent i emocionat testimoniatge del pianista britànic James Rhodes, que va sofrir abusos sexuals als sis anys, va passar per un psiquiàtric, va consumir drogues i va intentar suïcidar-se.

6.- L'Avinguda dels Misteris (Edicions 62), de John Irving: L'última novel·la del nord-americà, que va començar sent un guió cinematogràfic, narra la vida d'un escriptor mexicà i la seva infància en un escombriaire de Mèxic. Un obra amb milers d'històries entrellaçades amb les quals torna a parlar sobre el destí, la memòria o l'amor.

7.- Història d'un canalla (Rosa dels Vents), de Julia Navarro.- És l'últim èxit de l'escriptora Julia Navarro, que ha abandonat la novel·la històrica per viatjar al costat més fosc de l'ésser humà en un "thriller" ambientat a Nova York i Londres.

8.- Rayos (Blackie Books), de Miqui Otero: Un dels autors més singulars de la literatura actual torna amb una obra íntima que té components autobiogràfics i satírics i en la qual parla de vida de la Barcelona menys cosmopolita, una ciutat vista des de la perspectiva de l'emigració, la crisi immobiliària o el creixement personal.

9.- Donde los escorpiones (Destino), de Lorenzo Silva: El guàrdia civil més famós de la novel·la negra, el sotstinent Bevilacqua, ha de resoldre en aquesta última novel·la de Silva el seu primer cas fos del territori espanyol, un assassinat a la base espanyola d'Afganistan.

10.- Zero K (Seix Barral), de Do DeLillo.- És l'última novel·la d'un dels escriptors més importants de la literatura nord-americana, que torna després de cinc anys d'absència. En ella, l'escriptor recupera la seva grans obsessions, com el terrorisme, la mort o la tecnologia, que aquí contraposa a la "celebració de la vida".