Ens ve molt de gust de cantar en aquest espai, amb aquesta olor. Aquesta primera peça que hem interpretat [Tourdion, una dansa francesa del sXVI que parla del vi, el beure i els seus efectes] s´hi escau perfectament», explica Oriol Quintana, el baix de Quartet Mèlt, en la seva darrera presència al Bages, divendres al vespre, entre les tines del celler de Bodegas Abadal, a Horta d´Avinyó, en l´inici del cicle Vinyasons.

La presentació pràcticament és obligada, perquè als Mèlt, ara que estan gaudint de l'èxit de la participació en el programa de Tv3 «Oh Happy Day!», els ve de gust pràcticament tots els escenaris, però si el de dissabte passat sota l'Alzina del Mas Querol, a Fonollosa, era especial, aqueset no ho era menys. Cantar entre bótes, respirar l´olor que deixar anar el vi en criança, i fer-ho sense sonorització, amb l´acústica de les cuidades veus sense cap intermediari. A capella. Un plaer per als intèrprets, i un plaer, també, per a les 170 persones que van omplir del tot l´espai triat.

Els concerts de Vinyasons són de petit format. De fet, el del celler Abadal (espai que s´estrenava divendres en aquesta cita de música i vi que té el seu orígen al Penedès) és que ha acollit més públic del que s'ha fet fins ara. Es tractava que l´acústica fos suficientment bona perquè cantant sense micros les notes dels quatre intèrprets de Mèlt (Magalí Sare, Ariadna Olivé, Eloi Fort i Oriol Quintana) es poguessin sentir perfectament des de qualsevol de les cadires.

Mèlt va tornar a oferir un concert rigorós i apassionat en la interpretació, com són ells, que va connectar plenament amb el públic. Hi va haver llargs aplaudiments al final de cada peça i el públic es va posar dempeus en un llarguíssim i apassionat final de concert.

Va ser un concert acompanyat de sopar. Primer la música, i amb el cos ple de notes, cap a degustar una amanida d'alga wakame, amb jang sauce i sèsam, o un arrós de bacallà i cigrons, o una brocheta de pollastre, acompanyats de vins rosats i negres del celler Abadal.

Ramon Roqueta, actual responsable de l´empresa vinetera, es mostrava molt satisfet per l´èxit de la convocatòria i pel «gran nivell» del concert.

A les bótes del celler, velles bótes, i ressonen encara les melodies de Mèlt. Els enòlegs, quan expliquin el vi que cuida aquesta fusta, podran explicar els mil sabors de la terra i de les plantes i dels arbres que es transporten en el vi, però a la seva nota de cata hi hauran d´afegir que els d´aquest anyada tenen notes de Mèlt.