Els Rúpits van viure viure una jornada inoblidable, van gaudir d´un concert somiat, van experimentar l´actuació més especial de la seva trajectòria musical. Dissabte, a 3/4 de 5 de la tarda, els berguedans van tenir l´honor d´encetar el popular i conegut festival musical Canet Rock 2016.

Regió7 ha pogut parlar amb Francesc Rodríguez, una de les ànimes del grup de Gironella. El Kiku és l´home del teclat i de la trompeta, l´encarregat de fer especials les notes que comparteixen. Unes notes que van traspassar la frontera berguedana per captivar un dels escenaris més importants de la música catalana.

Bé, els Rúpits ja han tocat al Canet Rock. Com va anar el concert?

Va ser una experiència fantàstica. Tot i que vam tocar els primers, quan encara no hi havia gaire públic, la nostre gent va arribar just quan tocàvem la primera cançó. Va ser un moment molt especial. Tant ells com nosaltres ho vam donar tot i la veritat és que ens ho vam passar genial. Amb ells allí, en vam tenir prou.

Què és el que més el va sorprendre?

Destacaria dues coses. Primer, el so que vam tenir durant el concert. Va ser una passada. I segon, el tracte rebut per part de organització i altres artistes. Durant tot el dia ens van tractar super bé, abans i després de pujar a l'escenari. Va ser un gran nit. A la zona de darrere de l'escenari vam poder compartir opinions i parlar amb altres músics. Tots ells molt amables i humils.

Què significa per a Rúpits tocar en un escenari al costat de grups consagrats com Blaumut, Manel, Els Pets, La Gran Pegatina o Els Catarres?

Estem molt contents de l´oportunitat que se´ns ha brindant. Tocar al costat de grups que tanta gent escolta i que nosaltres hem escoltat és un premi a la feina que portem fent durant anys.

Quina música fan els Rúpits?

Rúpits va començar sent una formació més aviat tranquil·la i acústica, d´un caire suau i tendre. Però el treball i el directe que portem treballant aquest últim any té un caire festiu i energètic amb un missatge ben alegre. A nosaltres ens agrada definir la nostra música com a Soft Rock.

I quin és el seu paper dins el grup?

Toco els teclats i la trompeta a les cançons, guarnint els temes amb melodies amb el timbre de la trompeta i les tecles dels sintetitzadors, faig servir sons clàssics i moderns, per donar un caire especial a les cançons que composem.

I després del Canet Rock, què hi ha a l´horitzó dels Rúpits?

Després del Canet Rock ens queda una part que també ens il·lusiona molt, que és tocar tant com puguem, treballar en l´edició del nou disc, que ja va agafant molta forma i seguir arribant a tantes orelles, o tants cors com sigui possible. Tot això sense oblidar que encara hem de lluitar en el concurs Sona 9.

Semifinals?

Sí. Estem en un punt molt emocionant del concurs, ja que ara toca ser valorats pel jurat en un directe que tant pot ser al Festival de Música Viva de Vic, com l´Acústica de Figueres o bé les festes de la Merçè. Hem tingut molta sort de guanyar aquest premi popular que ens ha portat al Canet Rock i també a la Sala Blanquerna a Madrid, però tenim molt en compte que encara estem en ple concurs amb bandes de nivell i amb ganes d´apostar pel seu projecte.