El Manrusionica ha demostrat en totes les seves edicions que l'espectacle està garantit. Per aquest motiu manresans que no són amants de la música electrònica es van apropar a la plaça de la Reforma, on té lloc l'esdeveniment musical. Hi van anar a veure l'ambient que s'hi respirava i, sobretot, a gaudir de les projeccions de llum a la basílica de la Seu al ritme de la música enèrgica que creaven els reconeguts discjòqueis que aconsegueix portar el festival a la ciutat.

"Tinc 72 anys i hi he vingut per primera vegada. El que m'ha atret és l'espectacle de llum que hi volen fer. Volia veure com quedava la Seu amb els mil llums de colors. És molt curiós de veure, i jo no sóc seguidor de la música electrònica, però l'ambient que hi ha està molt bé", comentava Josep Pladellorens, que anava acompanyat de Josep Pecamins, de la mateixa edat. "Un altre tret a destacar és que es faci als entorns de la Seu. Està molt bé que s'hi organitzin esdeveniments d'aquest caire perquè és una manera de donar vida a aquesta zona de Manresa", afegia.

Entre els que sí que ballaven, la nit de dissabte i la matinada de diumenge, també es veien persones que havien deixat l'època de joventut. Però el nou públic se situava, sobretot, als entorns de la plaça de la Reforma en una actitud més pausada tot escolant la música electrònica i mirant la nova fesomia de la Seu sota l'efecte dels projectors.

També s'hi van apropar famílies joves. Noemí Pérez hi va assistir amb els seus fills petits, la parella i una convidada. "Tenim una amiga que ha vingut d'Itàlia i hem pensat que seria interessant de veure-ho. Realment és un espectacle que val la pena, encara que no siguis seguidor de la música electrònica", destacava.

L'organització del Manrusionica va aconseguir la fita d'atraure un públic diferent, més enllà dels joves i els que no se solen perdre la gran cita manresana amb la música electrònica. De fet, aquest any al parc de la Seu s'hi va situar un segon emplaçament en què els assistents podien menjar gràcies als food trucks que s'hi van instal·lar tot escoltant música disco dels anys 70 i 80. "L'espai del parc de la Seu estava obert fins a la 1 de la matinada i ha servit perquè pares amb fills poguessin descansar una estona amb música diferent tot gaudint d'una variada oferta gastronòmica", comentava Alfons Rodríguez, codirector del Manrusionica.

L'apartat del festival que es desenvolupa als voltants de la basílica de la Seu, i que aconsegueix congregar més públic, és gratuït i, per tant, és molt difícil de saber la quantitat de persones que hi van assistir, però els organitzadors asseguraven que s'hi veia més gent que en anteriors edicions, sobretot gràcies als nous perfils de públic que s'aventuraven a anar al festival de música electrònica.

Entre els espectadors de les múltiples formes que adquiria la Seu amb les projeccions, hi havia el republicà Josep Huguet, que hi va portar amics de Vic. "Ens hi hem quedat perquè és interessant de veure i l'ambient està molt bé, perquè a part de ballar també es pot viure aquest esdeveniment d'una altra manera, bastant més calmada. A part, s'haurien de potenciar activitats als entorns de la Seu".

També s'ho mirava en una segona fila Abderrahman Elhamout, que hi portava els tres fills petits. "Hem vingut perquè és un lloc on hi ha ambient i també està bé per a famílies com nosaltres".