La problemàtica de la carretera C-55, malauradament coneguda per l'alta sinistralitat que registra, és l'eix del film documental CarRatera, que el jove navarclí David Villarreal va estrenar l'1 de juliol a la sala del Montepio de Conductors de Manresa i que ara ja es pot veure a internet. El treball forma part de l'assignatura de Documental del quart curs de Comunicació Audiovisual, que l'autor cursa a la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A continuació pots veure el documental 'CarRatera' sencer:

Villarreal, de 22 anys, s´ha desplaçat diàriament en cotxe utilitzant les perilloses C-55 i C-58. L´accident mortal d´una noia de Manresa el març passat a la C-55, a Sant Vicenç, el va fer decidir a elaborar el treball sobre la problemàtica.

El film, de deu minuts de durada, aborda diverses qüestions al voltant de la C-55, com ara les recents obres que han deixat la carretera feta una «ratera». El treball també aborda la reivindicació de la gratuïtat de la C-16, per tal de transvasar-hi el trànsit de la C-55, i les bonificacions estrenades enguany a l´autopista.

El documental, que ha entrevistat una quinzena de bagencs, entre activistes, víctimes d´accidents, polítics i periodistes, també plasma la feina que ha fet els darrers anys la Plataforma No Més Morts a la C-55, des de talls de carretera després de cada accident mortal fins a entrevistes amb consellers, passant per una denúncia a la fiscalia sobre el possible tracte de favor que la Generalitat sempre ha dispensat a Autema, la concessionària de l´autopista.