21 de juliol de 2016
21.07.2016

INSCRIPCIÓ | 40È ANIVERSARI I PREMIS REGIÓ7

La creadora Empara Rosselló presenta a Marganell el seu propi sistema de moviment

L'artista, que fa vint anys que té l'Espai MER al poble, oferirà dissabte una 'master class' del seu treball

21.07.2016 | 00:00
Empara Rosselló es dedica a la recerca sobre llenguatge corporal aplicant-lo en l´àmbit pedagògic i creatiu

Té al cap tornar a organitzar un festival al poble, però mentre es baralla amb subvencions, la creadora, directora i performer Empara Rosselló no vol desaprofitar l'Espai MER, al Centre d'Art (Can Magí del Racó) de Marganell, que ja fa vint anys que prova d'omplir d'activitat.

El passat novembre va estrenar l'espectacle 'Les veus després de Wagner' i aquest dissabte, amb entrada lliure, oferirà una master class per difondre el seu propi mètode de treball, el sistema SMER (Sistemes de Moviment) que, explica, "es pot aplicar tant a la vida quotidiana com a un treball artístic de qualsevol estil". Així mateix, Rosselló té previst oferir classes a partir del setembre.

L'artista barcelonina, pionera de la dansa contemporània, està treballant en un espectacle d'estètica flamenca que combina l'art contemporani, la dansa, el cant i la imatge, Quejío i Andante-que es va poder veure a l'Espai MER de Barcelona, al Raval-, però que vol ampliar amb "veus i piano". Des de fa anys combina la creació amb la pedagogia i la investigació del llenguatge corporal a través del seu propi sistema que va començar a treballar "quan em vaig desvincular de la dansa clàssica".

El sistema SMER "analitza el potencial de cada individu" i Rosselló el vehicula a través del "moviment lent i la continuïtat" (Slow Motion), que pretén que la "persona arribi al límit de la seva creativitat, sense estrès muscular"; i un massatge holístic, que implica, senzillament, "escoltar el teu propi cos". La sessió de dissabte, d'una hora de durada, començarà a les 11 del matí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.