El vermell granatós que fins ara lluïa a les parets del teatre Conservatori girarà full. Quan l'històric equipament de la plaça Sant Domènec reobri les seves portes per la Festa Major de Manresa, aquest agost, les seves parets seran d'un color gris verdós, similar al que ja hi havia en una part del sostre, d'on penja el gran llum d'aranya, que també es netejarà i al qual es canviaran diverses bombetes foses.

El teatre retornarà a uns colors semblants als que tenia en la seva reinauguració, l'agost del 1962. El granatós-vermellós característic del terra i de les parets té 18 anys i es va pintar a la platea, primer i segon pis l'any 1998, coincidint amb el canvi de butaques, de color vermell.

Aquest rentat de cara s'està fent aprofitant les obres de reforma d'una part del sostre i del canvi dels cels rasos del conjunt de l'edifici. Fins ara hi havia hagut repintades parcials a la platea i al primer pis, però el sostre, que llueix de gris fosc i gris perla, no s'havia tornat a pintar des de feia 54 anys. El terra, vermell, es repintarà d'una tonalitat grisa.

Després del despreniment del fals sostre del vestíbul del Conservatori, el juliol del 2014, i de la caiguda d'una altra part del cel ras de la platea, el desembre passat, l'Ajuntament tenia clar que hauria d'afrontar la substitució dels falsos sostres de l'equipament, que eren d'encanyissat, com una actuació prioritària.

Després de l'informe dels tècnics i "d'un seguiment exhaustiu per garantir la seguretat", explica Marc Aloy, regidor d'Urbanisme, es va decidir afrontar aquesta reforma aprofitant l'aturada estiuenca. El cost aproximat serà d'uns 85.000 euros.