Aquest estiu és el tercer que la família Fornells-Uró (Jaume Fornells i Neus Uró, i els seus fills, Josep i Jordi) obre el jardí de casa seva a Pineda de Bages perquè els artistes, en especial els de casa, hi puguin mostrar la seva obra pictòrica en un ambient relaxat que sol aplegar més de 200 persones en un cap de setmana. Amants i col·leccionistes d´art, amb l´experiència d´Art al Jardí, ara es disposen a obrir un taller creatiu al centre de Manresa, al carrer Guimerà, just a sobre de la joieria Uró, que també és un negoci familiar. En una comarca mancada de galeries d´art, els Fornells-Uró van retornar-hi l´ambient artístic i ara es disposen que la creació i l´exposició d´obres pictòriques retornin al rovell de la ciutat amb Punt d´Art.

La iniciativa familiar neix a partir de la recepció en herència del pis del carrer Guimerà i la posterior decisió de convertir-lo en un taller creatiu d´art, que és previst que obri de forma continuada a partir del setembre en horari de matí (d´11 a 13 h) i de tarda (de 17 a 20 h). Per això la família ha buscat una persona que se´n faci càrrec. Era un perfil difícil de trobar, afirma Josep Fornells; i Neus Uró afegeix que «nosaltres no som professionals i hem buscat algú que sigui artista de cor i que creï bon ambient». L´escollida és la manresana Anna Benet Prat, llicenciada en Belles Arts. Del seu currículum en destaquen que ha estat cambrera del bar Toni´s i monitora d´esplai.

Ara bé, Punt d´Art es distingirà per oferir cursos especialitzats i tallers monogràfics amb pintors de renom. És gràcies a les coneixences que han fet a les exposicions estiuenques a Pineda que ara han pogut contactar amb aquests artistes per proposar-los de donar classe «tant a persones que volen aprofundir en el seu art, com a d´altres que simplement volen passar una bona estona, deixant-se anar i aprenent amb bons professors», apunta Uró. D´aquesta manera, ja hi ha lligats dos tallers monogràfics: un amb Joaquim Falcó (el 21 i el 24 de setembre) i un altre amb Lluís Puiggròs (quatre sessions en data encara per determinar), que són els dos artistes que inauguraran el centre com a sala d´exposicions (veure desglossat). Són uns tallers que, a més, es poden anar repetint, segons la demanda. També farà un taller monogràfic de la tècnica del collage la santvicentina Carme Magem. I, a mesura que la família Fornells-Uró vagi programant exposicions, tant d´Art al Jardí a Pineda a l´estiu com a Punt d´Art de Manresa a l´hivern, és previst que convidin els artistes a realitzar també algun taller. «Serà una forma més de vincular les dues activitats», assenyala Jaume Fornells.

Pel que fa als cursos que duraran tot l´any a Punt d´Art, ja hi ha programat el de dibuix al natural amb model, a càrrec de Pere Ferran Viladomiu, de Cal Marçal (Puig-reig), que és professor de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. I és previst que aviat es pugui anar ampliant la nòmina de cursos en oferta, a mesura que els artistes els vagin confirmant. A més a més, tal com ja ha experimentat Fornells en altres centres en els quals ha fet classe, al taller creatiu del centre de Manresa també s´oferirà un forfet, o entrada amb tarifa plana, per tal que els alumnes puguin gaudir de les instal·lacions «quan els vingui de gust», en horari de dilluns i dimarts al matí i totes les tardes. I també un dia a la setmana s´oferiran classes per a infants. «Nosaltres hi posem el lloc, els mestres i la il·lusió, però dependrà del públic que això funcioni», diu Fornells.