La 37a edició del Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre tindrà enguany la representació de formacions de Rússia i d'Euskadi, que se sumaran, com és habitual, a les corals amfitriones, la Capella de Música Burés de Castellbell i el Vilar i la Polifònica de Puig-reig. El tradicional esdeveniment converteix les dues poblacions en les capitals del cant coral de casa nostra. Ara bé, si a la localitat bagenca s'organitzaran els habituals tres concerts, del dijous 1 al dissabte 3 de setembre; la novetat és que el municipi berguedà només acollirà una única actuació, la de cloenda, el diumenge 4 de setembre.

La presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera, ha explicat que, a banda de les vicissituds que ha viscut la formació arran de la mort de qui n'havia estat el director durant 46 anys, Ramon Noguera, i de l'organització d'altres esdeveniments, s'ha decidit organitzar un únic concert en el marc del Festival Catalunya Centre perquè just en el mateix cap de setmana se celebren a Berga els actes del centenari de la Mare de Déu de Queralt, que inclouen una Patum extraordinària. La Polifònica, que el juliol ja va presentar la Novena Simfonia de Beethoven, també prepara per al 30 d'octubre la celebració del 60è aniversari de la Colla Joventut Sardanista, l'entitat en la qual va néixer la coral.

Giovinetto, només a Castellbell

El concert de cloenda (diumenge 4 de setembre, 20 h, al pavelló de Puig-reig) aplegarà les dues corals convidades més les dues corals amfitriones. No hi haurà els joves integrants de Giovinetto, que només actuaran a Castellbell. A Puig-reig han tingut en compte que el cor berguedà ja hi va actuar per la festa major, el maig.

En canvi, a Castellbell, es faran les habituals tres jornades de concerts, que començaran el dijous 1 de setembre (21.20 h) amb el Cor Acadèmic de la Universitat Estatal de Petrozavodsk (Rússia), formació que ja va actuar al Catalunya Centre el 2014. Aquest cor, amb un repertori que inclou música clàssica, cançons folklòriques i jazz coral, estarà establert a Puig-reig i també actuarà a Osseja (31 d'agost) i a Casserres (2 de setembre).

El divendres 2 de setembre (21 h) serà el torn de l'actuació del cor Giovinetto a Castellbell; mentre que el dissabte 3 de setembre (21 h) es farà la cloenda de l'esdeveniment al Bages amb un concert que aplegarà els dos cors que ja hi hauran actuat, el cor Arte Factum d'Euskadi i les formacions locals Capella Burés i cor infantil La Formiga. Tots els concerts de Castellbell es faran al Casino Burés.