Aquest vespre s´ha donat a conèixer el veredicte del jurat de la 86a edició del Concurs d´Artistes Manresans 2016. La guanyadora ha estat Anna Cayuela per l´obra "L´arbre del pensament" que s´emporta un premi de 1.000 euros lliurat per l´Ajuntament de Manresa.

L´acte, que s´ha celebrat a l´Espai7 del Centre Cultural el Casino, en el marc de la Festa Major, ha comptat amb l´assistència de l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el tinent d´alcalde de Turisme i Festes, Joan Calmet; i la regidora de Cultura, Anna Crespo.

També els acompanyava la presidenta del Cercle Artístic de Manresa, M. Alba Comas, que ha llegit el veredicte en el qual, a més de la guanyadora, ha atorgat dos accèssits, el primer a Sofia Gómez Barroso pel treball "No és un quadre" i el segon a Neus Casasayas Mas per "La Nit".

L´Espai7 s´ha omplert de públic en l´acte d´aquest vespre, que també ha servit per obrir l´exposició de les obres guardonades al certamen, que es podran veure en aquest espai fins al proper 11 de setembre, cada dia, de dimarts a diumenge, de 6 a 9 del vespre.

En els parlaments, tant l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, com la regidora de Cultura, Anna Crespo, s´han felicitat per la bona salut del certamen, que ja suma un total de 86 edicions, cosa que demostra l´interès de la ciutat per la creació artística. Igualment, han valorat positivament el fet que aquest any hagi estat possible tornar a dotar econòmicament el premi, amb 1.00 0euros, cosa que ha d´animar a mantenir el bon nivell de participació de cara a futures edicions.

El jurat del premi ha estat format per Ma Alba Comas i Closas, presidenta Cercle Artístic de Manresa; Eva Soto i Madrid, artista i dissenyadora de moda; Alèxia Lleonart i Pujol, professora d´art; Josep Morral i Inglès, professor i pintor; i Rosa Barbé i Jubert, secretària sense veu i sense vot.