La 8a edició del Berguedà Folk acollirà del 16 al 18 de setembre a l'Alberg de la Colònia Cal Pons de Puig-reig una vintena d'activitats al voltant del món de la música folk. El públic del festival en els darrers anys s'ha caracteritzat per un marcat accent internacional. El director del festival, Ferran Vilà, ha explicat que si bé el 60% dels participant de les darreres edicions provenien de països europeus com França o Itàlia i la resta eren de Catalunya i l'Estat espanyol, "enguany la tendència s'ha invertit". Entre les novetats d'aquesta edició destaca un nombre superior de tallers i activitats gratuïtes com el taller d'iniciació al ball folk, el taller familiar de ball folk, el taller de construcció d'instruments i les sessions matinals de ioga.

El director del festival, Ferran Vilà, ha explicat que el principal atractiu del Berguedà Folk és la combinació dels tallers formatius de danses tradicionals a càrrec de professorat natius i les actuacions musicals amb grups consolidats d'arreu dels Països Catalans i d'Europa.

Durant els tres dies que dura el certamen, s'han programat una desena d'actuacions de grups musicals com Farigola Trad, Naragonia, Duo Thébaut, Al-mayurqa, Andrea Capezzuoli e compagnia, Trio Dhoore, Ballsy Swing, Les Bottines artístiques i El Pony Pisador + Delorgan. Vilà ha destacat també el taller de 'folkontact', el taller de danses anglosaxones, norditalianes o quebequeses, entre d'altres activitats. D'entre les diversitat de propostes, Vilà ha ressaltat la presència del mestre valencià Miquel Flores, historiador i expert en danses valencianes. Segons el director del certamen, el Berguedà Folk és una bona mostra de la riquesa actual de la cultura folk.

Pel que fa a les entrades, es poden adquirir individualment per a cada activitat o també es pot comprar l'abonament, que serveix per accedir a qualsevol de les activitats, tallers i concerts durant tot el cap de setmana. El preu de l'abonament és de 65 euros i el públic es pot inscriure a través del web del festival. Vilà ha explicat que ja se n'han venut uns 180. En total, durant tot el cap de setmana, s'espera que passin per la Colònia Cal Pons de Puig-reig unes 400 persones.

El Berguedà Folk està reconegut com un campus de cultura popular per la Generalitat de Catalunya per promoure la dansa tradicional, la recuperació de balls populars de plaça i l'intercanvi de coneixements i activitats del món de la dansa i la música tradicional.

El Festival Berguedà Folk està organitzat per l´Associació Cultural Rubricatus i l´Ajuntament de Puig-reig amb el suport del Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona.