La trajectòria artística de Lourdes Fisa (Corbera de Llobregat, 1964) sempre ha estat, com ella mateixa explica, "una recerca plàstica i visual per interpretar el nostre entorn". Camins, cartografies, descobertes, identitat, territoris i canvis formen part dels temes que treballa. Fisa reivindica la tornada a la "simplicitat de fer un dibuix, d'educar la mirada", i considera que "el dibuix, la pintura, el gravat" no poden ser considerats "únicament disciplines artístiques, sinó llenguatges per expressar-nos i comunicar-nos personalment i col·lectiva".

Aquesta concepció de l'art és a la base dels tallers que ofereix per apropar l'art contemporani a l'espectador. Va començar fa cinc anys, a l'estiu, i ara, Fisa torna a obrir les portes del seu estudi manresà (passeig Pere III, 89, entresòl 2a), però amb la voluntat que el curs duri "tot l'any". Amb el títol "La mirada i la creació artística", Fisa engega dilluns (de 18 a 20 h) uns tallers per a adults -sense necessitat que tinguin coneixements d'art- concebuts com "un lloc de trobada de persones amb inquietuds artístiques per explorar el traç del dibuix, el color en la pintura, el diàleg amb les tècniques mixtes, el llenguatge expressiu del gravat i l'estampació, les construccions i el volum...". La idea és clara: "l'art és per a tothom, però només una minoria ho sap", subratlla. Els interessats (encara queden places) poden enviar un correu a info@lourdesfisa.com o trucar al telèfon 606 96 00 05.

Fisa, que s'ha format a Catalunya, Alemanya i els Estats Units, va començar a impartir els tallers intensius de gravat i estampació experimental a altres creadors el 2011, bàsicament catalans, però també de Mallorca. Ara mateix està preparant, explica, "uns tallers internacionals", en contacte amb universitats angleses i alemanyes, perquè els alumnes "vinguin a Manresa a gaudir d'unes vacances artístiques i coneguin el nostre territori i el nostre paisatge".