El grup Gossos ha presentat en primícia aquest divendres al Mercat de Música Viva de Vic el seu darrer treball, 'Zenit' (Música Global, 2016). Es tracta del tretzè treball en la carrera musical de la banda i està format per 14 cançons que simbolitzen "la culminació d'una carrera musical". En declaracions a l'ACN, el líder del grup, Natxo Tarrés, ha expressat que 'Zenit' suposa "una mena d'estat de gràcia als nostres 23 anys de carrera". "Estem en un moment molt màgic que ens permet afrontar allò que ve des d'una perspectiva", ha apuntat. De fet, per Tarrés, el nou treball de Gossos "fotografia molt el moment que viu el grup" i considera que "és un bon disc perquè continua havent-hi la varietat del grup i continuem arriscant dins del nostre espai, que és el pop i, a partir d'aquí, naveguem cap a molts mons".

Amb totes les entrades exhaurides, Gossos ha estrenat les cançons del seu nou disc aquest divendres al vespre a Vic. Davant d'un públic força jove i molt entregat, la banda, que ja té 23 anys de carrera a l'esquena, ha donat el tret de sortida als concerts de presentació del seu nou treball. "Avui és com un dia zero per nosaltres. Portem més d'un any de treball i avui és l'epicentre, avui ha sortit el disc i també el presentem a casa, a Vic, que és molt talismà perquè és on vam créixer com a grup". Així s'expressava Natxo Tarrés pocs minuts abans de sortir a l'escenari amb la resta d'integrants de la banda.

Per Gossos, 'Zenit' simbolitza la culminació d'una carrera musical "amb la combinació perfecta de totes les etapes dins d'un sol disc". En aquest sentit, Tarrés ha expressat que es tracta d'un treball "molt honest i sincer" i l'ha definit com "el bo i millor que hem gestat aquests anys". Per Tarrés, en aquest disc s'ha produït "una mena d'eclosió" i considera que es tracta d'un bon treball.

El disc tretzè en la carrera musical de la banda el formen 14 cançons i ha comptat amb la col·laboració de diversos músics com Alguer Miquel, de Txarango, la cantant Judit Neddermann, el compositor Alfred Tapscott i la formació de vents Gots de Tuba. El pròxim escenari on actuarà la formació de Manresa serà la sala Barts de Barcelona el 15 de novembre amb la inauguració del Festival del Mil·leni.