La pluja va fer la guitza a la XXXIIIa Trobada d´Havaneres que cada any organitza l´Agrupació Cultural del Bages al Parc de l´Agulla. Les intenses precipitacions van obligar a suspendre dissabte a la nit la cantada just quan acabava la primera part de la trobada tradicional.

Els espectadors no van poder veure el moment culminant de l´acte cultural, que són les coreografies de l'Esbart Manresà de Dansaires. La Trobada d´Havaneres va començar a les sis de la tarda amb una sardana ballada pel Grup Sardanista Dintre del Bosc. Un total de disset grups es van citar a la cantada d´havaneres de Manresa.

En el moment que va començar a ploure, el públic va començar a marxar. Llavors, l´organització va decidir aturar l´acte fins que s´assequés l´escenari, però com que continuava plovent finalment van decidir suspendre-ho.

Es tracta d´un acte que reuneix els amants de les havaneres, no només de Manresa sinó d´altres comarques de Catalunya. Malgrat la pluja, la trobada va demostrar que continua tenint un gran poder de convocatòria, i és que hi havia prop de dos mil espectadors. En el moment que va començar a ploure estava actuant el grup Blau Mediterrà.