Un llibre de contes, ple de jocs de paraules: palíndroms, anagrames, equívocs, ambigüitats. Així defineix Daniel Ruiz-Trillo (Barcelona, 1973), professor de català, escriptor i blocaire, Vint-i-cua (Voliana Edicions), que avui presenta a Manresa, a les 7 de la tarda, a la biblioteca del Casino.

Ruiz-Trillo, que ha publicat 10 llibres de poemes i 4 de relats, que edita el blog versos.cat, i que col·labora en diferents mitjans, diu que cada conte dels que formen el llibre "és un exercici d'estil" en el qual casen les històries. Però a l'autor li interessa el "joc" que s'estableix amb les paraules i que el porta a considerar que "la literatura és infinita". Un dels contes està escrit en monosíl·labs i tots els títols són palíndroms.

Aficionat a les columnes que durant els anys 80 i 90 escrivia Màrius Serra a l'antic Avui i que demanava la participació dels lectors, Ruiz-Trillo enviava les seves respostes "en correu tradicional". Va ser la seva primera aproximació als jocs de paraules. Aficionat a la literatura potencial francesa, el moviment d'avantguarda que buscava crear obres utilitzant tècniques d'escriptura limitada (Verbàlia, de Serra en seria un exemple), l'autor barceloní creu que Vint-i-cua està recomanat a qualsevol lector però, sobretot, "al món de l'ensenyament". Ruiz-Trillo estarà acompanyat avui per "amics manresans": Jaume Piquet (poeta), Laura Tomàs (filòloga) i Elies Picanyol (músic).