Després d'hores provant de desencallar el viatge de l'activista cultural russa a Barcelona, que avui havia d'arribar al Kovent de Cal Rosal, Masha Alyokhina, una de les membres de Pussy Riot, el grup punk-rock anti Putin, continuava a l'aeroport de Roma. Segons Pep Espelt, director del Konvent, «el govern rus l'ha retingut i no la deixa continuar el viatge al·legant problemes burocràtics en relació al seu visat per poder viatjar fora del país. Ha de tornar a Rússia, on s'hi ha d'estar mínim 3 dies, per obtenir un nou visat» que li permeti viatjar al Canadà. Alyokhina havia d'arribar a Barcelona provinent d'Itàlia on tenia previst fer una residència de 5 dies al Konvent, aquesta setmana, per després continuar el viatge fins a Amsterdam, on hi havia d'estar una setmana. El destí final era Canadà.

Tant l'estada a Cal Rosal com a Amsterdan s'han anul·lat. Com expliquen des del Konvent, Masha «s'ha disculpat amb ràbia alhora que està intentant negociar una nova data per poder venir, possiblement en els darrers dies de l´exposició», a principi de desembre. Així, la xerrada sobre activisme, prevista per dijous, i la performance de divendres se suspenen.

Des del Kovent «condemnen aquest fet que il·lustra a la perfecció moltes d´aquelles realitats que denunciem en relació a la borrosa línia existent entre la suposada seguretat, el control fronterer i la repressió física que pateixen moltes persones quan pretenen desplaçar-se, sense poder-ho fer lliurement. Més concretament, en l´exposició actual, Art, Activisme, Terrorisme, ens veiem condicionats pel risc de programar artistes el treball dels quals desafien les convencions establertes».