L'Antic Teatre de Barcelona acull des d'aquest dijous a la nit i fins demà, dissabte, una representació de l'essència del Konvent del Cal Rosal, que hi proposa diferents activitats dins la programació Art, Activisme i Terrorisme, que porta a terme durant la tardor.

Tal com expliquen els responsables del centre berguedà, "hem decidit no fer cap exposició, sinó presentar el que som nosaltres. L'essència no gens decorativa. L'ànima. Ja que no podem desmuntar l'edifici, ni en tenim la intenció, perquè som defensors del territori i de la diversitat berguedana, hem convidat tots els artistes que siguin ells qui ens mostrin la seva cara, discurs, teories i colors".

Per aquest motiu, ahir es va fer un sopar i un espectacle de techo claqué per ensenyar el projecte KonventCuina. Avui, a partir de les 21 h, es repetirà el sopar, aquest cop acompanyat d'una vetllada de Poesia Estripada, una proposta que uneix la poesia amb altres disciplines escèniques. Martí Sales i Núria Martínez presentaran Alcohol, Enric Casasses, a ell mateix; Víctor López, Girar; Gerard Vilardaga i Iris Hinojosa, Lactum; i Josep Grifoll, Montse Grifoll i Carlos Carbajo, Poble poema.

Divendres, el sopar anirà de bracet d'un concert de música electrònica amb No Parfum -el duet integrat per Martí B. i Samuel M.- i D. Humo. Totes aquestes propostes formen part de la història del Konvent, un referent artístic situat a l'antiga colònia tèxtil de Cal Rosal.