La Fiscalia de Pamplona va recórrer aquest dimecres l'acte del Jutge d'Instrucció número 2 de la capital navarresa, rebutjant l'arxivament de la causa contra l'artista amb vincles berguedans Abel Azcona per haver exposat unes fotografies en les que apareixia nu al costat de la paraula "PEDERÀSTIA" formada amb 242 hòsties consagrades.

La fiscal creu que Azcona va utilitzar les xarxes socials per assenyalar l'origen de les hòsties i va crear la polèmica exposició amb la intenció de crear controvèrsia i augmentar el preu de l'obra -que es va multiplicar per 10-, a través del menyspreu i l'ofensa.

El magistrat Otamendi havia arxivat la causa en entendre que de l'exposició no es podia desprendre que les hòsties fossin consagrades, a més d'afirmar que no va haver-hi cap acte de profanació ni cap delicte de l'article 524 del Codi Penal al no haver succeït en un temple. No obstant això, la Fiscalia ha entès que l'acusat va aconseguir les hòsties en una església, i ell mateix es va encarregar de mostrar-ho amb fotos i vídeos a les xarxes socials, del que es desprèn que sí va haver-hi profanació, d'acord a una sentència prèvia de l'Audiència Provincial de Valladolid.