Navarcles va presentar el passat juliol set quadres inèdits de Ramon Casas. Ara, uns mesos més tard, n´han aparegut dos més. Es tracta, probablement, de dues pintures inèdites que corresponen a un retrat d´una noia i a un paisatge. Encara no es sap la data dels quadres, ni qui és la persona que apareix al quadre. El consistori mostrarà al públic una còpia d'aquestes pintures aquest divendres en el transcurs d'una xerrada que oferirà Vinyet Panyella i Jordi Sánchez, emmarcada en els actes de commemoració dels 150 anys del naixement del pintor.

La relació del pintor de Ramon Casas amb la vila de Navarcles és molt estreta. La mare de Ramon Casas era accionista de la fàbrica de Sant Benet i la família va comprar el monestir. Per aquesta raó el pintor venia sovint a estiuejar a Sant Benet. Aquest proper divendres i dissabte es celebren a Navarcles diversos actes de commemoració dels 150 anys del naixement del pintor.

Divendres a les vuit del vespre es faran diverses xerrades sobre el pintor a càrrec de Vinyet Panyella i Jordi Sánchez. També és farà la presentació d´un quadern sobre la relació del pintor i Navarcles, així com també es podran veure les dues reproduccions dels nous quadres. Per acabar s´ha organitzat un tast gastronòmic modernista, inspirat en els sopars de duro dels pintors modernistes i en la cuina del cuiner manresà de l´època Ignasi Domènech. Dissabte es farà una sortida a Sitges a veure l´exposició central de l´any Ramon Casas: "Ramon Casas, la modernitat anhelada". Les inscripcions es poden fer al telèfon 93 8276719 o b.navarcles.sv@diba.cat.

PROGRAMACIÓ DELS ACTES:

Divendres 16 de desembre, a les 8 del vespre:

"Els Casas Carbó, indians a la fàbrica i al monestir de Sant Benet", a càrrec de Jordi Sanchez Ruiz, historiador

"Entendre la pintura de Ramon Casas", a càrrec de Vinyet Panyella comissària de l´any Casas.

Presentació del Quadern de Navarcles núm. 22, "Ramon Casas, Sant Benet i Navarcles", a càrrec de Llorenç Ferrer i Alòs.

En acabar, al Centre Cultural la Creueta, tast gastronòmic modernista, inspirat en els sopars de duro dels pintors modernistes i en la cuina del cuiner manresà de l´època Ignasi Domènech

Preu del tast: 5 euros (places limitades)

Inscripció prèvia a la biblioteca o a l´ajuntament.

Data límit: dijous 15 desembre

Dissabte, 17 de desembre del 2016, a les 9 del matí

Sortida a Sitges a veure l´exposició central de l´any Casas "Ramon Casas, la modernitat anhelada"

Sortida: a les 9 de davant de la biblioteca.

Tornada a l´hora de dinar.

Inscripció prèvia a la biblioteca: 93 8276719 o b.navarcles.sv@diba.cat

Inscripcions fins avui. Preu bus + entrada exposició: 17 Euros

Preu bus + entrada exposició + tast gastronòmic: 20 Euros

Organitza: Biblioteca Sant Valentí - Àrea de cultura. Ajuntament de Navarcles