Molts minuts d´aplaudiments i dos bisos en un final vibrant amb He trusted in God i Hallelujah. La Coral Escriny de Santpedor i la jove camerata Bacasis van oferir, diumenge, un concert d´alt nivell i, sobretot, van aconseguir superar una fita que el mes de setembre els semblava un cim inabastable: interpretar Els Messies de Händel. Ho tenien entre cella i cella, se´n van sortir i amb bona nota.

Han estat quatre mesos d´assajos per poder interpretar aquest oratori. Georg Friedrich Händel, ja havia triomfat amb diveres òperes quan el va escriure en une setmanes de gran inspiració. El oratoris van ser unes obres que volien replicar des del món religiós l´èxit que estaven tenint, justament, les òperes barroques. El Messies és una llarga composició sobre passatges bíblics.

L´auditori de Sant Francesc de Santpedor es va omplir per escoltar aquest popular oratori del compositor alemany. De fet, feia dies que s'havien acabat les entrades (com també estan exhaurides les del 8 de gener, la segona interpretació que se´n farà). L´objectiu que tenia al davant la coral havia despertat expectatives.

Dirigits per Marc Reguant, director de la coral Escriny, cor i orquestra van superar el desafiament musical. Les impressions del públic es van veure traduïdes en els llargs aplaudiments a la mitja part i, sobretot, al final de la interpretació. Però també els membres de la coral i l´orquestra expressaven aquesta satisfacció. El mateix Reguant, adreçant-se al públic abans de les dues peces repetides, indicava que «per a nosaltres era un repte molt important» i, afegia, «però l´hem gaudit molt des dels assajos fins a la interpretació»

L´obra de Georg Friedrich Händel es va creuar en el camí de la coral Escriny el passat mes de setembre. Des d´aleshores s´havia estat assajant la peça. L´Escriny fa anys que mostra un bon nivell musical, però, sense dubte, fer el Messies era una prova complicada. La setantena de persones que integren la coral fa que la presència de veu ja sigui molt important, i es va veure una molt bona resposta en les interpretacions solistes. I a la part instrumental, Bacasis, reforçada amb instruments de vent indispensables en el Messies de Händel, va oferir uns registres que ens mostren la consolidació de la formació. La unió d´Escriny i Bacasis resulta una fórmula d´èxit en aquests moments, a la Catalunya central.