L´any 2014 Pagès Editors va publicar a la mateixa col·lecció el volum Bestiolari de Joana Raspall. Per terra, mar i aire..., a cura també de Josep Maria Aloy i amb il·lustracions d´Anna Clariana. Seguint-ne l´estela, aquest nou títol aplega cent tres poemes de l´escriptora, disposats alfabèticament pel títol. En aquest cas, la temàtica gira al voltant dels vegetals i el títol el presta l´esplèndid poema "El llibre meravellós".

De l´edició, se n'ha de dir que és acuradíssima, en tapa dura i amb il·lustracions que es fan còmplices absolutes dels poemes: ambdós llenguatges parteixen d´allò petit i converteixen cada pàgina en un tot lluminós enriquit per un munt de matisos.

Tant el pròleg de la doctora Laura Borràs, actual directora de la Institució de les Lletres Catalanes, com els textos del curador de l´antologia -des de la introducció fins als que tanquen el volum- situen el lector davant d´una obra feta amb rigor i amb voluntat divulgadora. Serà el lector adult, el mediador, el que sabrà apreciar amb tot el seu valor aquesta informació sobre l´autora, el conjunt de la seva obra i, fins i tot, les complicitats amb altres poetes catalans. Sens dubte, un treball digne d´encomi.

Els poemes de Raspall obren les comportes de la imaginació, permeten explorar les sensacions que despertaria olorar la fragància d´una flor o sentir el xiscle d´un ocell, per posar uns exemples. I a aquesta dimensió sensible se n´afegeix una de més profunda. Amb senzillesa, amb emoció continguda, sense escarafalls. Això és el que els fa admirables.

Les paraules d´Aloy deixen poc espai per afegir-ne d'altres sobre el que suposa llegir els poemes de Joana Raspall: només queda subscriure-les.