«La música de cinema és molt atractiva i enganxa una part del públic que no assisteix a les sales a escoltar clàssica». Qui ho diu és Rubén Gimeno (València, 1972), director fins a l'agost del 2016 de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i batuta d'Els immortals del cinema. I deu tenir raó, perquè el concert que oferirà demà l'OSV al teatre Kursaal, amb algunes de les millors bandes sonores del cinema, ja té les entrades exhaurides. En aquest projecte de l'OSV, hi ha, a banda de la seixantena de músics, dues figures «cabdals» que atorguen el «fet diferencial» a la proposta.

Es tracta dels actors i dobladors Salvador Vidal i Mercè Montalà. Ells són les veus «invisibles» d'Uma Thurman, John Travolta (Pulp Fiction), Sharon Stone, Michael Douglas (Instint bàsic), Jeremy Irons (La Missió)... que en el concert de demà interpretaran diàlegs d'unes pel·lícules que, a banda de la música, el públic reconeixerà per les projeccions.

L'OSV va engegar fa un any i mig aquest projecte que té en el compositor John Williams un referent. Hauran fet una desena de concerts que, també, subratlla Gimeno, han ajudat a donar visibilitat a uns professionals amb un lloc d'honor en el món del setè art. La llista de Schindler seria la mateixa sense la música de John Williams? No. On rau l'èxit d'una proposta que vincula cinema i música i que també practiquen formacions com OBC o la Banda Municipal de Barcelona? Per a Gimeno, «a banda dels referents cinèfils hi ha els records personals que van lligats a la pel·lícula. I això provoca emoció». A tall personal, per al director valencià hi ha dos títols imprescindibles: La llista de Schindler («són peces molt impactants») i Star Wars (em trasllada a la infància»).