En el marc de la seva programació habitual, Cineclub Manresa projectarà demà diumenge la pel·lícula La reconquista, dirigida per Jonás Trueba. La projecció tindrà lloc a partir de les 18.30 h a l'auditori de la Plana de l'Om, i amb entrades a 5 euros.

L'amor adolescent, el primer, pot marcar-nos definitivament? Jonás Trueba creu que sí. Aquest realitzador espanyol és un romàntic empedreït, un idealista confés, que s'alça com el membre més talentós, arriscat i genuí d'una de les nissagues il·lustres (fill de Fernando, nebot de David) del cinema ibèric

La reconquista s'inicia amb el misteriós retrobament de Manuela i Olmo. Què va succeir en el seu passat? El seu quart llargmetratge, després dels esplèndids Los ilusos i Los exiliados romànticos, confirma Jonás com el director més afrancesat del panorama espa-nyol actual. Ens embolcalla amb un minimalisme tènue i depurat, en què l'artifici dramàtic està reduït a la mínima expressió i la càmera explora delicadament els sentiments dels personatges i es concentra, eliminant qualsevol tendència a la grandiloqüència i el subratllat, en el poder essencial dels petits gestos, les mirades fugisseres i les melodies tendres.

El seu principal (i més audaç) encert rau en l'estructura narrativa, en què el passat adolescent (decisiu) de Manuela i Olmo ocupa el darrer segment de la pel·lícula, on el petit Trueba assoleix el punt més àlgid, emotivament i qualitativament. Una alenada d'aire fresc.

Els actors Itsaso Aran, Francesco Carril i Aura Garrido formen el trio protagonista d'aquesta cinta espanyola estrenada durant el 2016 i que té una durada total de 108 minuts.