L'Escolania de Montserrat realitzarà a finals de juny i principis de juliol una gira de dues setmanes pels Estats Units, que els portarà a actuar a Nova York, Washington, Nova Jersei, San Francisco i Los Angeles. Serà la gira més gran que ha fet mai el cor de nens, ja que cantarà en catedrals i auditoris emblemàtics. Una de les actuacions més destacades serà la participació al festival commemoratiu del centenari del naixement del president John F. Kennedy, on portaran una peça en català creada especialment per a l'ocasió pel compositor Bernat Vivancos, antic director musical de l'Escolania. El cor va cantar per primer cop als Estats Units l'any 2014 però en aquella ocasió només va fer gira per la Costa Est americana. El prefecte de l'Escolania de Montserrat, Sergi d'Assís, ha dit que serà una bona oportunitat per "exportar la música de Montserrat i la cultura catalana".

El prefecte de l'Escolania de Montserrat, Sergi d'Assís, ha destacat que aquesta serà la gira "més espectacular" que ha fet mai el cor. D'Assís ha relatat que els escolans van reaccionar "cridant i saltant d'alegria" quan van saber la notícia, ja que "és una oportunitat molt bona per exportar allò que fem, la música de Montserrat i la cultura catalana". Segons el prefecte, el cor de Montserrat sempre canta cançons populars catalanes allà on va i, per això, ho considera una manera de donar a conèixer el país.

La gira de l'Escolania de Montserrat a la Costa Est i Costa Oest americana començarà oficialment el 29 de juny amb un concert a la Catedral de Saint Patrick de Nova York, el principal temple catòlic de Manhattan, situat a la cinquena Avinguda. Amb tot, els primers dies als Estats Units, el cor de nens serà acollit per famílies d'un cor de Nova Jersey, el Children's Chorus of Sussex Country, amb qui faran un intercanvi musical que acabarà amb un concert conjunt en un auditori de la ciutat.

El 30 de juny, l'Escolania participarà en una 'performance' al Metropolitan Museum of Art de Nova York, concretament a 'The Cloisters', un espai on hi ha, entre d'altres, una part del claustre del Monestir de Sant Miquel de Cuixà.

El 2 de juliol, l´Escolania serà a Washington, on al migdia té previst cantar en una missa a la Basílica Nacional dels EUA. Al vespre, tindrà lloc un concert compartit amb un altre cor a la Trinity Church, l'església on anava habitualment el president John F. Kennedy, al barri de Georgetown, i on encara hi acudeixen els membres de la família de l'expresident.

El 3 de juliol tindrà lloc el gran concert dins el festival per commemorar el centenari del naixement del president John F. Kennedy, a la sala gran de The John F. Kennedy Center for the Performing Arts. En aquest festival, l'Escolania cantarà una peça en català, creada especialment per a l'ocasió pel compositor Bernat Vivancos, antic director musical de l´Escolania. Juntament amb altres cors, estrenaran una altra peça de conjunt.

El 4 de juliol, l'Escolania assistirà a la tradicional desfilada del Dia Nacional dels EUA i al concert simfònic que té lloc davant el Capitoli de Washington.

El 5 de juliol viatjarà de la Costa Est a la Costa Oest; concretament, a San Francisco, on l'endemà oferirà un concert compartit amb el Pacific Boychoir Academy, cor guanyador de dos premis Grammy. El 8 de juliol acabarà la gira a Los Angeles, amb un concert compartit amb Los Angeles Children's Chorus. Abans de tornar a Catalunya, l'Escolania té previst participar en una missa a la Christ Cathedral Arboretum de Los Angeles.

La gira serà possible gràcies a la col·laboració de La Caixa, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Fluidra, Immobiliària Colonial, Grífols, un antic escolà de Montserrat i dues aportacions particulars més.