Anna Camps i Colomés és pedagoga i ha dirigit l'Orfeó Nova Solsona durant 31 anys. En la seva llarga trajectòria, ha portat també la batuta de la coral Jove i de l'Escolania del Claustre i ha estat directora de l'Escola Municipal de Música de Solsona més d'una dècada. En l'acte d'homenatge l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va definir-la com «un actiu cultural» de la ciutat. En l'actualitat, Camps és directora de l'Escola de Música de Cardona.

Cantaires i excantaires s'han reunit per retre-li homenatge. És una nit especial?

Sí, el concert que m'han ofert ha estat un gest immens. Normalment un plega i ja està, se'n va. Però ha estat meravellós.

Què destaca després de tres dècades al capdavant de la direcció musical de l'orfeó?

Tota la feina feta. La coral ha tingut una trajectòria ascendent. No ha estat sempre fàcil perquè no tothom domina el llenguatge musical i l'harmonia quan arriba a l'orfeó, cal ensenyar bé a la gent que és nova, i com a entitat tens el repte d'arribar a molts llocs, de no parar de fer coses.

L'Orfeó Nova Solsona és part integral del teixit de ciutat?

És una entitat que ha estat sempre vinculada a Solsona, que mostra preocupació i inquietud en el camp cultural però també en el social. Es procura formar part de l'activitat associativa de Solsona. Per exemple, s'ha participat en l'edició de libres com el recull de partitures harmonitzades de cançons tradicionals del Solsonès.

Per a Anna Camps era aquest el moment de dir adéu?

Sí, i així ho vaig considerar. Sóc jove i encara no em jubilo (somriu). Però vaig creure que era el moment que la coral trobés una altra persona que la conduís, que seguís el camí que hem anat fent aquests anys o que emprengués el propi.