La Sala Beckett dedicarà el tercer cicle temàtic de la temporada a la reflexió sobre el gènere i la seva representació en la ficció. ´La revolució dels gèneres. La construcció d´estereotips en la ficció´ inclou una sèrie d´espectacles, tallers i xerrades durant els mesos de març i abril, encaminats a mostrar els models culturals en un món "eminentment masculí i patriarcal" i abordar un "imprescindible" canvi de paradigma. En aquest context la sala estrenarà tres espectacles, ´Eva i Adela als afores´, ´Crotch´ i ´Limbo´. El primer (del 22 de març al 30 d´abril) és un text de Mercè Sarrias que protagonitzen Sílvia Bel i Rosa Renom amb direcció de Toni Casares.

En un nou cicle temàtic, la nova Beckett del Poblenou es proposa ara reflexionar i debatre al voltant del gènere com una construcció social a revisar, a la vida i en la ficció.

Gran part del cicle ´La revolució dels gèneres´ està compost per una oferta formativa, que s´ha estructurat en setmanes. Cada dijous hi haurà una conferència, i cada divendres un taller, que giraran al voltant del mateix tema. En les dues primeres setmanes es reflexionarà sobre com les sèries i pel·lícules representen els gèneres, especialment el femení. En les dues darreres, es treballaran maneres per canviar uns clixés que cada vegada queden més sobrepassats per la realitat.

Estereotips i clixés sobre la masculinitat i la feminitat, les noves identitats, lluita feminista o relacions afectives són alguns dels temes que es posaran sobre la taula de la mà de diversos ponents i entitats convidades com Núria Varela, Miquel Missé, Brigitte Bassallo, l´Assocaició Candela o la cooperativa Fil a l´Agulla.

En paral·lel, la Beckett estrenarà tres espectacles. En primer lloc s´ha programat ´Eva i Adela als afores´ -segona producció pròpia de la temporada- una obra de Mercè Sarrias que protagonitzen Sílvia Bel i Rosa Renom i dirigeix el responsable del teatre, Toni Casares. A l´obra, dues dones desacomplexades i lliures es pregunten si els queden motius per intervenir en la vida col·lectiva.

El 23 de març s´estrenarà ´Crotch´, de Catalina Carrasco i la companyia balear Baal. Amb aquest muntatge toca qüestions com la desigualtat entre gèneres o la identitat sexual. L´espectacle s´ha creat en col·laboració amb el col·lectiu LGTBI Trans* de Barcelona. El plantejament és la desaparició del gènere com a solució a la desigualtat entre gèneres.

I finalment, arribarà el torn de la jove companyia Les Impuxibles que formen Clara i Míriam Peya i Míriam Escurriola. A la Beckett presentaran ´Limbo´, una proposta multidisciplinària que reflexiona sobre el significat de ´transgènere´ i sobre la recerca de la identitat pròpia i la reafirmació davant les etiquetes socials.