El cine ressuscita periòdicament una de les seves màximes icones, King Kong. El gorila gegant que immortalitzà el mític títol de 1933 ha marcat decisivament el cinema fantàstic i d'aventures (Godzilla seria un del seus fills artístics més il·lustres) i aparegué novament en la fluixa versió de 1976 i en la portentosa revisió signada el 2005 per Peter Jackson. El nostre vell (i entranyable) amic torna a la gran pantalla, però en aquesta ocasió d'una forma intencionadament modesta.

Kong:La isla Calavera està ambientada a l'any 1973 i narra les nombroses peripècies que experimenta una expedició, composta per militars, exploradors i periodistes, en una misteriosa illa del Pacífic habitada per uns éssers monstruosos. El seu jove director, Jordan Vogt-Roberts, no vol emular els companys que han dibuixat anteriorment el llegendari King Kong i es lliura sense complexos ni pretensions a un divertiment sucós i consistent que regalima l'encís (i l'esperit) de la vella sèrie B (produccions de baix pressupost).

L'autor estatunitenc ha fet un gir de cent-vuitanta graus amb el seu segon llargmetratge (va debutar amb una deliciosa i inventiva aproximació a l'adolescència, The King of Summer), però, no obstant això, ens ha sorprès gratament amb un pastitx juganer i captivador, que mescla amb convicció ingredients de gèneres tan dispars com el fantàstic, el cinema d'aventures i el bèl·lic (amb referències a la guerra de Vietnam). Una mostra apetible d'un bon cinema crispetaire.