El Centre Cultural El Casino acollirà dissabte les jornades «Sóc autor», organitzades per les Cases de la Música i la Fundació SGAE amb la participació del manresà Natxo Tarrés (Gossos), Albert Garcia (Itaca Band) i Santi Longarón i Marc Soto (La Sra. Tomasa).

Les Cases de la Música i la Fundació SGAE organitzen aquestes jornades amb la voluntat de dotar d'eines d'assessorament i gestió musical als compositors, lletristes i músics, i també de reconèixer la tasca del col·lectiu autoral que no sempre gaudeix de la percepció, o projecció externa que tenen els intèrprets. La iniciativa vol visualitzar aquest col·lectiu i fomentar l'intercanvi d'experiències a través del treball en xarxa.

La jornada de Manresa serà la darrera de les cinc que s'han fet a a les diferents Cases de la Música (Mataró, Hospitalet, Girona i Terrassa) i es dividirà en quatre sessions que moderarà Dani Castellano, director de l'entitat a la capital del Bages.

«Sóc autor» començarà a les 10 del matí amb «La feina de l'autor i les seves derivades», de la qual en parlaran fins a les 12 del migdia Magda Armengod, cap del departament de Socis de la SGAE a Catalunya; Agnela Domínguez, cap de Comunicació i Activitats de la SGAE i la Fundació SGAE a Catalunya; Xavi Vilar, director de RGB Suport, i Marçal Lladó, director de Bankrobber. De 12.30 h a 14 h, Longarón i Soto, de La Sra. Tomasa, posaran sobre la taula «Eines per a la composició. Taller pràctic de tenologia i tècniques per a compositors». Després del dinar, les jornades continuaran a les 15.30 h amb Tarrés i Garcia amb «Autors convidats» i l'experiència de l'autoria en primera persona; i de 17.30 a 19 h, la jornada es clourà amb una taula oberta entre tots els assistents. Per a informació: www.socautor. cat.