«Estem en un núvol». Així resumeix Gemma Simats, que forma part del grup bagenc El quinto carajillo, les sensacions de la banda en guanyar, a la sala Razzmatazz, el concurs «Shout & play!», un festival barceloní adreçat a grups de música emergents del país.

El Quinto Carajillo va néixer fa gairebé dos anys. Practiquen rumba que fusionen amb rock i reggae. El concurs es va dividir en dues fases i es van presentar 45 grups de diferents estils musicals. A la primera, el públic es va encarregar de decidir quines formacions passaven de ronda i quines no. I la segona fase es completava amb el 50% de vot popular i l'altre meitat, del jurat.

El Quinto Carajillo va anar superant les rondes i es van plantar a la final, que es va celebrar a la sala Razzmatazz de Barcelona, juntament amb 9 grups més.

I van guanyar. «Estem molt contents. És una recompensa per la feina que hem fet darrerament». Però el premi més gran que s'endú el grup és el suport dels 50 incondicionals que van omplir un autocar que es va desplaçar fins a la ciutat comtal per animar-los. «L'experiència va ser molt bonica, va ser increïble veure la resposta de la gent que va venir fins a Barcelona per escoltar-nos», va destacar Simats.