Reedició d´un àlbum que va aparèixer el 1986 acompanyat de més d´un premi. L'obra de Jill Murphy s´ho val. I, ep!, traducció de Miquel Desclot.

La història ens narra una situació que de ben segur es repeteix a moltes llars amb infants, en aquest cas la d´una família d´elefants. La mare vol tenir almenys cinc minuts de descans, sembla que els seus petits elefants la deixen esgotada. Ho aconseguirà?

El llibre és tendre en essència i, tot i que no és un llibre alliçonador, hi podem destriar molts temes com ara la responsabilitat dels pares, la dels fills, l'amor, els suposats rols dels gèneres, els hàbits o el respecte, etc. No cal que ens expliquin les conseqüències o valors de la realitat mostrada, nosaltres en podem treure conclusions.

La tendresa queda reforçada pel tipus d´il·lustració, amb tinta i llapis de colors, que dota les imatges d´una suavitat esponjosa i plena de vida. S'ha de destacar el treball de plans d´una mateixa estança (com la cuina o el bany) mantenint la coherència espacial i de to en una obra que ens vol mostrar una quotidianitat determinada. El ritme no es perd, al contrari, ja que l´autora londinenca empra, a l'esquerra, imatges i text que respiren gràcies al fons blanc per mostrar detalls i imatges emmarcades a la dreta, on regna la il·lustració. La tècnica és coherent amb la història (que comença i acaba a les guardes), i això no té res a veure amb la virtuositat del dibuix, sinó amb saber què és el que necessita l'àlbum.

El llibre forma part d´una sèrie anomenada The large family («Família nombrosa»), on també apareix la figura d´un altre elefant adult, en aquest cas el senyor elefant, i on se´ns mostren els casos particulars amb què totes les famílies amb infants conviuen cada dia. Seria fantàstic veure publicats també aquests títols aquí.