La Demarcació del Col·legi de Periodistes de la Catalunya Central va atorgar anit el Premi Plata a l'ANC de Berga, perquè en un acte tan transcendent com la celebració de la Diada de l'any passat es va tenir en compte la importància de la comunicació i es va facilitar l'accés als llocs clau d'informació. I per altra banda, per la raó contrària, per les dificultats a l'hora de treballar com a informadors, es va atorgar el Premi Plàtan a la CUP Nacional. L'acte de lliurament de guardons va tenir lloc ahir, després de l'entrevista que el periodista manresà Eduard Font va fer a Òscar Dalmau, presentador del programa La Competència a RAC1 i home televisiu a través d' El Gran Dictat de Tv3.

Va lliurar els obsequis als premiats Enric Badia, president de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, que és també el Cap de Societat de Regió7. Un diploma, un exemplar del Codi Deontològic i un cistell amb productes de la terra (vins, mongetes, formatge, cervesa...) per als Plata, i el diploma i el Codi Deontològic i un cistell de plàtans per al guardó del mateix nom. El lliurament de premis es va fer coincidir amb l'entrevista a Dalmau, programada dins del cicle Pessics de Vida, i es va dur a terme al Casino de Manresa. La sala era absolutament plena i amb persones assegudes a terra i dretes per escoltar Dalmau.

El premi Plata el va recollir Miquel Sabata, coordinador de comunicació de l'ANC de Berga, que va agrair l'ampli suport rebut, fet que va fer possible que el grup local pogués muntar un acte tan gran com la Diada a la capital del Berguedà.

I el Plata el va recollir Jordi Masdeu, cap del grup municipal de la CUP a Manresa. El polític cupaire, amb molt de fair play, va defensar el moviment assembleari de la seva formació, en va saber fer broma i es va mostrar disposat a trobar moments de més coincidència amb el conjunt de periodistes.

L'entrevista a Dalmau va estar plena de curiositats, ara bé, el final d' El Gran Dictat «és el límit del diccionari», segons va assegurar.