El conseller de Cultura, Santi Vila, va anunciar ahir un nou projecte de museïtzació de la Casa Museu Prat de la Riba, a Castellterçol, que es redactarà al llarg d'aquest any i que serà executat l'any 2018. El projecte, impulsat per l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, organisme gestor de l'edifici on va néixer i va morir Enric Prat de la Riba, es porta a terme en el marc del centenari de la mort del polític, i comportarà una inversió de 200.000 euros.

La casa Prat de la Riba, antiga casa Padrós, amb traces del segle XVII, s'ubica al centre del poble de Castellterçol. Va ser arranjada l'any 1800 pel doctor Padrós i ha estat declarada monument historicoartístic. El projecte de museïtzació té com a objectiu adequar la visita a la Casa Museu als nous llenguatges i recursos museogràfics del segle XXI, amb la voluntat d'apropar l'obra política d'Enric Prat de la Riba i de la Mancomunitat a la ciutadania i, especialment, al públic escolar. El nou projecte preveu també l'adequació de la Casa Museu als estàndards d'accessibilitat, que actualment no compleix.

L'any 1982, la casa familiar de Prat de la Riba va ser cedida a la Generalitat amb la voluntat de contribuir a preservar la figura del polític i difondre l'obra de govern de la Mancomunitat de Catalunya, de la qual Prat de la Riba va ser impulsor i primer president. Vila també va recórrer altres municipis de la Catalunya Central, com Manresa i Berga. A la capital del Bages va visitar el Museu Comarcal (vegeu pàgina 6), i a la ciutat berguedana va fer una xerrada de caire polític.