Una versió estesa de "Sgt. Pepper 's Lonely Hearts Club Band" amb gravacions inèdites de la banda britànica "The Beatles" sortirà a la venda el 26 de maig, poc abans del 50 aniversari de la publicació de l'àlbum, ha informat avui la discogràfica Universal Music.

El disc, que va veure la llum l'1 de juny de 1967, ha estat barrejat de nou amb so millorat i s'editarà amb "preses inicials de les sessions d'estudi" desconegudes fins ara, ha indicat el segell musical.

El treball que han coordinat els productors Giles Martin i Sam Okell inclou 34 enregistraments inèdits.

La versió "Súper Deluxe" del disc inclou a més el documental de 1992 "The Making Of Sgt. Pepper", "mai editat" fins ara i "restaurat" per a l'ocasió, va explicar la discogràfica.

L'àlbum de la banda formada per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr va passar 148 setmanes en les llistes d'èxits britàniques després de la seva publicació, incloses 27 setmanes com a número 1.

Als Estats Units, l'àlbum es va mantenir en el primer lloc de les llistes durant 15 de les 88 setmanes que va estar situat entre els 200 primers.

"Sgt. Pepper 's Lonely Hearts Club Band" va guanyar quatre premis Grammy, inclòs el del millor àlbum de l'any, i va ser triat en 2003 per la Biblioteca del Congrés dels Estats Units per entrar al seu registre musical com una obra significativa per a la cultura i la història.