Hollywood s'ha dedicat últimament a conrear profusament una ciència-ficció concentrada en les dificultats d'un grup de professionals per poder cristal·litzar la seva missió. Life (Vida) juga en la mateixa lliga que les recents Gravity, Interstellar i La llegada. Es diferencia, però, d'aquests títols perquè no està proveïda de cap càrrega filosòfica i transcendent.

El nou treball de Daniel Espinosa, un autor suec amb arrels xilenes, no aspira, així, a cap pretensió reflexiva i explora obertament (i sense complexes) la vessant més juganera i popular del gènere. Els seus protagonistes són els sis membres d'una expedició internacional que busca el primer rastre de vida a Mart. La irrupció d'un misteriós microorganisme donarà un tomb inesperat (i amenaçant) a la seva recerca. El film no pretén, precisament, guanyar l'Oscar al millor guió original i treballa un ingredients temàtics i expressius que hem vist anteriorment en innombrables llargmetratges fantàstics. És inevitable pensar en la mítica (i influent) Alien, però també en altres creacions que parteixen d'una premissa similar, com El enigma de otro mundo i La cosa.

Life (Vida) ens atrapa des del primer fins a l'últim pla perquè la realització del director escandinau (artífex de cintes com Dinero fácil i El niño 44) combina hàbilment la ciència-ficció clàssica (amb una descripció realista de la vida dels científics), el terror extranatural i el thriller claustrofòbic. El resultat final de la pel·lícula es podria resumir com un pastitx modest però decididament electritzant i convincent.