Com ja va avançar aquest diari, Imagina´t, l´entitat encarregada de la programació per a públic familiar de Manresa celebra enguany 40 anys d´activitat i ho celebrarà el dissabte 27 i diumenge 28 de maig amb una trobada de companyies de teatre infantil amb nombrosos espectacles que es podran veure al llarg del cap de setmana. Ahir, promotors i artistes es van reunir al teatre Conservatori per explicar la trobada.

Abans, però, el Pati del Kursaal acollirà aquest diumenge per celebrar Sant Jordi una jornada plena d´activitats que organitza Imagina´t, amb la col·laboració del Galliner i Manresana d´Equipaments Escènics. Encetarà la jornada a les 11 h la coral de l´Esclat amb un avançament de l´espectacle "La Llavor", que es podrà veure el 14 de maig al Teatre Kursaal. D´11 h a 13 h del matí i de 16 h a 18 h el Museu de la Tècnica de Manresa oferirà un taller de creació de roses amb cintes. La jove coral de les Escodines també participarà a la jornada amb una mostra de cançons a les 12:30 h. I a la tarda continuarà la festa amb la representació de "Jan i la Júlia i la llegenda de Sant Jordi", que es podrà veure en dues sessions a les 16h i a les 17h.

Trobada del 27 i 28 de maig

Encetarà la programació del dissabte 27 de maig l´espectacle de la Cia. Cesc Serrat amb el muntatge "Granotes i gripaus i altres trifulgues" a les 10.30h del matí a l´Espai de la Plana de l´Om. A les 11:30 h el Teatre Conservatori acollirà la Cia. Sgratta amb l´espectacle "De què fan olors els pets". L´Associació Circ La Crica oferirà durant tot el matí d´11 h a 13 h una sessió de circ amb família a l´Espai Sant Domènec. Tancarà les activitats de matí la Cia. De Parranda amb l´espectacle d´animació "Gresca Fresca" a les 13 h a la Plaça de l´Om.

A la tarda, Pep Tort portarà a l´espai de la Plana de l´Om els seus contes i cançons a Cau d´Orella per a nens a partir de 2 anys. Marcel Gros també es sumarà a la festa amb l´espectacle "Universari". Durant tota la tarda, de 16:30 h a 18:30 h la Creu Roja oferirà una sessió de jocs al carrer amb jocs de sempre a la Plana de l´Om. A les 18:45 h tindrà lloc una cercavila a càrrec de la companyia Campi qui pugui, acompanyats dels Geganters de manresa, els Batrakes, els Minairons i les Vilatokades. La cercavila acabarà a la Plaça Majors, on tindrà lloc una animació a les 20h amb la companyia ´Encara Farem Salat´.

El diumenge, 28 de maig, continuarà l´activitat a les 11 h del matí amb l´estrena al Teatre Conservatori del musical amb titelles "La rateta" a càrrec de la Cia. Campi qui pugui. Tancarà la programació del diumenge Moi Jordana amb la presentació del seu nou espectacle "Mr. Alret" a les 12:30 h a l´Espai de la Plana de l´Om amb un muntatge de circ, malabars i molt d´humor.

Les entrades de tots els espectacles es posaran a la venda el dia de Sant Jordi a les 11 del matí (coincidint amb l´horari especial que faran les taquilles per Sant Jordi d´11 h a 13 h del matí i de 17 h a 21 h). Les entrades es poden comprar a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon (938723636) i Internet (www.kursaal.cat), i una hora abans de la representació al mateix espai de la funció.

40 anys d´activitat

El 29 d´octubre farà exactament 40 anys d´Imagina´t, que inicialment va començar com a Rialles i que des de fa 20 anys està vinculada a la Fundació Xarxa d´espectacles infantils i juvenils de Catalunya. Des de llavors ha treball incansablement per portar a Manresa programació de qualitat per a públic familiar. En els últims anys el nombre d´espectadors de la programació per a públic familiar organitzada per d´Imagina´t no ha fet més que créixer, assolint més de 3.500 espectadors el passat 2016.