El Festival CLAM ha donat aquest vespre el tret de sortida a una nova edició amb una Perfomance artística celebrada a la Plana de l'Om de Manresa. Sota la direcció escènica d'Enric Llort i la direcció coreogràfica de Loli Rubio, el Festival internacional de Cinema Social de Catalunya ha ofert una presentació innovadora i en línia amb els seus ideals solidaris.

L'actuació celebrada a la capital del Bages ha consistit en una performance que, en paraules d'Enric Llort, volia demostrar que amb pocs recursos i molta voluntat els resultats poden ser sorprenents. Arribar a un descampat i del no res, aconseguir crear un campament. Aquesta és la idea que persegueix el CLAM i així ho ha transmès en la seva presentació. La creació d'un sostre on s'hi han abocat diverses bombetes, una C creada amb trossos de fusta i unes cintes amb benes han acabat creant una pantalla on s'ha vist un vídeo de presentació del Festival.

Aquesta performance era només excusa per promocionar l'inici CLAM, però l'encert en l'execució ha fet que el missatge de solidaritat arribés a tots els assistents.

Presentació del festival CLAM (2)

Presentació del festival CLAM (2)

El CLAM presenta una programació de primer nivell per continuar sent un referent

El certamen ha programat enguany tres homenatges a tres persones importants per al cinema català i espanyol. Per una banda, l´homenatge al desaparegut director manresà; Joan Soler, guanyador d´un Goya l´any 2004; a la gran actriu manresana Assumpció Balaguer, protagonista d´una extensa carrera professional; i al director i productor Lluis Miñarro, persona que ha produït treballs a directors com Albert Serra, Marc Recha o José Luis Guerin, així com també altres creadors internacionals, produccions que han passat pels millors festivals del món.

Un any més, el festival es complementarà amb la gala d´entrega del premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat i amb la celebració d´un munt d´actes paral·lels amb el tema "Herois de la salut" com a eix central que convida al debat i la reflexió. Enguany, entitats com Metges sense Fronteres, Creu Roja, Althaia, el Col·legi d´Advocats de Manresa o, per segon any, la col·laboració del Diario VICE de Movistar ocuparan un espai molt destacat entre les propostes del Clam.

Conferències, exposicions, debats, trobades professionals, vermuts itinerants amb actuacions musicals seran també altres ingredients que ajudaran a embolcallar un programa ampli i variat adreçat als seguidors tradicionals del Clam però també amb la voluntat d´atraure nous públics del territori.

Els detalls de la catorzena edició del festival, que se celebrarà del 27 d´abril al 7 de maig a Navarcles, Manresa i Navàs, han estat presentats avui per l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent; l´alcalde de Navarcles, Llorenç Ferrer; la regidora de Cultura de l´Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; el director del CLAM, Serafí Vallecillos; i els membres de l´equip organitzador del festival, Jesús Fernández i David Martínez.