Ainhoa Arteta serà la cap de cartell del XXIII Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós, Memorial Eduard Casajoana, que arriba a la seva vint-i-tresena edició. El certamen repetirà escenari a Món Sant Benet, en dos escenaris, al jardí dels Arcs i a la Fàbrica, en una edició que tindrà quatre concerts, els dijous 6, 13, 20 i 27 de juliol. Tots començaran a les 10 de la nit. La soprano basca, un artista de referència del món de la lírica actual, actuarà en el segon concert de cicle, el 13 de juliol, acompanyada del pianista Marco Evangelisti, que ja ha participat anteriorment al festival santfruitosenc. Oferiran un programa titulat "De la cançó a l'òpera i la sarsuela".

El festival l'obrirà el 6 de juliol el Duo Baldo, Brad Repp, violí, i Aldo Gentileschi, piano, amb un concert titulat "CONdivertimentoCERTO", una proposta "trencadora" en el programa del festival, segons la mezzosoprano beganca Mireia Pintó, directora artística del certamen, que proposa virtuosisme i joc en un concert per a tot tipus de públic. Després d'Arteta i Evangelisti, arribarà el torn, el 20 de juliol, del trio format per Maria Solozobova, violí, Meehae Ryo, violoncel i Vladislav Bronevetzky, piano, amb el programa "Grans trios romàntics" i obres de Shubert i Mendelsssohn. Tancarà el cicle Mireia Pintó amb el grup de corda Arcattia Ensemble i un concert titulat "Paraules d'amor", amb un repertori del classicisme i del romanticisme amb peces de Haydn o Schumann.

El pressupost del festival serà enguany d'uns 40.000 euros (38.000 l'any passat), 11.000 dels quals aportats per l'Ajuntament de Sant Fruitós. Amb la rebaixa de l'IVA anunciada pel govern de l'estat, els organitzadors "guanyem poder adquisitiu" que l'alcalde del poble, Joan Carles Batanés, va xifrar en uns 4.500 euros més per dedicar al Memorial Eduard Casajoana.

L'Associació de Música Clàssica de Sant Fruitós, organitzadors del festival, ha renovat una junta que ara integren Pep Creus, Carme Prat, Josep Baulenas, Pilar Garriga, Vladislav Bronevetzky i la mezzosoprano i director artística del certamen, Mireia Pintó per primer cop, també, presidenta d'una entitat dedicada exclusivament a l'organització del festival.

El preu dels concerts es manté en 20 euros, exceptuant el 'Ainhoa Arteta, a 30 euros. Uns preus "populars", subratlla Pintó, malgrat el lleuger encariment del recital de la soprano basca. El preu de l'abonament per als quatre concerts és de 70 euros.