L'Auditori eixamplarà la temporada vinent el programa d'artistes i propostes «Emergents» que ha estrenat enguany, incorporant-hi la música antiga. En aquest context, acollirà una de les grans novetats del curs: el naixement de la Jove Capella Reial de Catalunya, liderada pel mestre igualadí Jordi Savall. La temporada 2017-18 serà també la del ja anunciat concert de Gustavo Dudamel amb la Filharmònica de Viena -que ja ha exhaurit el 80% de localitats-, així com dels grans pianistes Lang Lang, Daniil Trifonov i Yuja Wang (acompanyant la Chamber Orchestra of Europe). Una cita especial serà la celebració dels 20 anys del Quartet Brossa amb la interpretació de la integral dels quartets de Beethoven, després de la seva estrena a la Schubertíada de Vilabertran.

El nou projecte de Savall, pensat com a planter de la Capella Reial, oferirà un concert dedicat al primer gran compositor barroc català, Joan Cererols. En el cicle d'Antiga, Savall inaugurarà la temporada amb les Vespres de Monteverdi per culminar la celebració del 450 aniversari del compositor, i oferirà altres grans projectes com La Passió segons sant Marc de Bach, i un concert especial de Le Concert des Nations ( Música aquàtica i els Reials focs d'artifici de Häendel) per tancar la temporada, al Teatre Grec de Barcelona.

Pel que fa a Escenes (música en directe amb arts escèniques) s'han encarregat projectes a diferents formacions com el grup bagenc Astrio, format per Arecio Smith (Teclats), Santi Careta (guitarra) i Santi Serratosa (bateria).