Amb Guardianes de la Galaxia, la Marvel va donar un tomb a les expectatives del públic: aquell que no anava avisat perquè havia llegit el (magnífic) còmic que la inspirava, es va trobar una divertida, iconoclasta i desenfrenada aventura que expandia l'univers cinematogràfic de Marvel fins a extrems inimaginables. Ara ens arriba la segona entrega, que ja ha començat a recollir elogis.

De nou escrita i dirigida per James Gunn, Guardianes de la Galaxia Vol. 2 mostra els personatges de la primera entrega abocats a una nova missió impossible en què han de treballar colze a colze amb vells rivals i descobreixen que les amenaces de l'univers arriben molt més lluny del que es pensaven. Però el veritable eix dramàtic de la pel·lícula és Peter Quill, més conegut com a Starlord, que finalment descobrirà qui era realment el seu pare i haurà de posar fil a l'agulla si vol fer funcionar la seva relació amb Gamora. A partir d'aquí, Gunn ofereix un nou recital de gags, referències iconoclastes i batalles interplanetàries que ens ha de conduir al més esperat dels crossovers moderns: el que unirà els entranyables guardians amb Los Vengadores .

Aquesta segona entrega té el mateix repartiment de l'original, encapçalat per Chris Pratt, Zoë Saldana, Vin Diesel, Dave Bautista, Michael Rooker, Bradley Cooper i Karen Gillan, i a més suma grans fitxatges com els de Kurt Russell, Elizabeth Debicki i ni més ni menys que Sylvester Stallone. Com ja va passar amb la seva predecessora, un dels elements fonamentals del film és la seva banda sonora, que alterna diversos èxits dels anys 70 i 80 amb una molt notable partitura original de Tyler Bates.

Es projecta al Bages Centre, Puigcerdà, Santa Margarida de Montbui, Igualada i Abrera.