02 de maig de 2017
02.05.2017
40 Años
40 Años

la Comèdia tradicional francesa més popular

El director Nicolas Benamou ha rodat «A fondo», un film embogit que entrecreua una paròdia declarada del film americà «Speed» i un dibuix burlesc del caos familiar

02.05.2017 | 08:09
Un fotograma del film que protagonizen José García i André Dussolier

A FONDO

? França, 2017. Comèdia. 91 min. Direcció: Nicolas Benamou. Guió: Frédéric Jardin i Fabrice Roger-Lacan. Intèrprets: José García (Tom), André Dussollier (Ben), Caroline Vigneaux (Julia), Charlotte Gabris (Melody), Joséphine Callies (Lison), Stylane Lecaille (Noé) Pantalles: Bages Centre (Manresa).


José García és un dels actors més populars... de França. Amb arrels gallegues i parisenc de naixement, aquest intèrpret, força desconegut en les nostres terres, ha esdevingut en el nostre país veí un rostre molt estimat gràcies a l'èxit comercial descomunal de comèdies com Usted primero i Un gran equipo, entre d'altres.

El seu nou treball, A fondo, parteix d'una premissa argumental curiosa. Una família es prepara per gaudir de les vacances, però una avaria del sistema electrònic del seu cotxe, un Medusa nou de trinca, determina que el vehicle no pot baixar... dels cent-seixanta quilòmetres per hora. La idea inicial recorda irremeiablement Speed, un dels exercicis d'acció més reeixits del Hollywood dels noranta. El director, Nicolas Benamou, ha rodat una comèdia embogida que entrecreua una paròdia declarada del film americà esmentat i un dibuix burlesc del caos familiar. El realitzador ha volgut rodar una epopeia humorística summament realista (no s'ha repenjat en els efectes digitals), en què puguem sentir literalment el vertigen dels protagonistes.

A fondo aporta als ingedients tradicionals de la comèdia francesa més popular (un tipus de cinema cada vegada més present en les nostres sales) un toc de thriller adrenalínic. Benamou, modest autor de títols com Se nos fue de las manos, pretén oferir-nos també un retrat satíric amb rivets socials. Però aquesta dimensió social no acaba de funcionar en un frenesí massa llastat pels tics humorístics més gastats. A fondo s'alça, en definitiva, com un divertiment molt humil que se sustenta bàsicament en el carisma i la química de les seves dues estrelles, pertanyents a dues escoles interpretatives antagòniques: el taquiller José García i el versàtil André Dussolier.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.